Diari La Veu del País Valencià
Alcoi – Fem biomassa dels arbres caiguts
Fem biomassa dels arbres caiguts en els temporals

Compromís porta molt de temps proposant que s’aposte per formes d’energia més netes i menys contaminants. Una d’eixes formes és l’ús de la biomassa vegetal. Si les calefaccions dels edificis municipals s’alimentaren de pellets (per posar un exemple) elaborats domèsticament a partir de residus de poda dels nostres parcs i jardins, ens estalviaríem molts diners i part de la contaminació que suposa la combustió de combustibles fòssils.

Sempre que Compromís ha plantejat aquesta proposta s’ha contestat que la quantitat de fusta provinent de la poda no seria suficient. I Compromís ha esgrimit que, igualment seria més barat tindre una part del combustible de bades i l’altra, encara que es pague sempre serà més barata i menys contaminant.

El debat es presenta ara. Els darrers temporals de puja, neu i vent han deixat en la comarca incomptables arbres caiguts o talats per perill de caure. La regidora Climent es plenteja: «Què farem amb tota aquesta fusta? El mateix que fins ara? La regalarem a una empresa que se l’endurà (quasi com si li haguérem de donar les gràcies perquè se l’endurà sense cost)? Quan començarem a entendre el concepte de residu valoritzable? Moltes de les coses que pensem que són residus tenen un valor de mercat gens menyspreable»

Des de Compromís apostem per anar fent stock de fusta, fer-ne esguerdes o pellets i, quan tinguem les instal·lacions preparades per usar aquesta mena de combustible, tindre ja un magatzem important.

La regidora de Compromís conclou: «apostem ja per l’ecologia, per baixar els nivells de contaminació i per estalviar una quantiosa quantitat de diners a les arques municipals»

Anna Climent i Montllor
Regidora de Compromís en l’Ajuntament d’Alcoi

Comparteix

Icona de pantalla completa