Diari La Veu del País Valencià
Subvenció per ampliar el personal dels serveis socials
El Consell incrementa en un any un 143% les subvencions per augmentar el personal de serveis socials de Benidorm

El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha mostrat la seua satisfacció ja que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques inclusives ha augmentat un 143,27% entre el pressupost de 2016 i el de 2017 la quantitat que destina a Benidorm per ampliar el personal que s’ocupa dels serveis socials de la ciutat. Concretament enguany corresponen 554.450 euros pels 387.000 euros de l’any passat.

“Cal destacar l’aposta de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per tal de finançar la contractació de personal (existent i nou) en l’àmbit de serveis socials, especialment sobre Serveis Socials Generals i d’Atenció a la Dependència”, ha subratllat Bigorra. La quantia destinada a Benidorm forma part de l’increment d’uns 20 milions d’euros per al pressupost de l’any 2017 per al desenvolupament dels serveis socials generals en les entitats locals.

Segons ha explicat el portaveu, la contractació de personal associat a aquesta subvenció no vulnera la limitació prevista d’increment de les despeses de personal en la normativa estatal ja que l’increment del capítol de despeses de personal va associat a la recepció d’una subvenció finalista. Per tant, Bigorra considera que l’Ajuntament de Benidorm haurà de fer les contractacions de tal forma que vagen associades a aquestes subvencions, tret que l’entitat local dispose de pressupost propi per ampliar-les i mantindre-les en plantilla.

Per tal que la subvenció tinga sentit i poder ampliar les contractacions adients, el ple de l’Ajuntament va declarar en gener els serveis socials de la ciutat com a serveis essencials, d’acord amb la proposta de declaració que des Conselleria es va remetre a totes les entitats locals en desembre de 2016. Aquesta declaració té com a objectiu permetre la contractació de nou personal en este àmbit, no només als efectes de substituir al personal de serveis socials en cas de malaltia o altra circumstància, sinó per poder ampliar el nombre de persones empleades públiques.

“La Conselleria va enviar esta declaració a tots els Ajuntaments perquè era l’única via per poder evitar les limitacions de contractació de personal temporal que el govern de Rajoy estableix en els pressupostos de l’estat”, ha assenyalat Bigorra. Es referix així a què els pressupostos generals prohibeixen la contractació d’aquest tipus de personal, a excepció de la que es produeix en sectors prioritaris, que és el que buscava la declaració per als serveis socials i que la Conselleria ha incrementat la dotació econòmicament per a 2017.

Comparteix

Icona de pantalla completa