Diari La Veu del País Valencià
Sí-Podem denuncia el procés de contractació del servei de parcs i jardins
Sí-Podem denuncia que l’inici del procés de contractació del servei de parcs i jardins facilita l’entrada d’empreses multinacionals en la gestió de serveis públics.

A més, denuncien que la decisió de no estudiar la municipalització del servei, proposat per Si-Podem, farà el que el servei mantinga un gran cost i es facilite el transvasament de diners públics de tots els contribuents, a l’empresa privada.

Des de Si-Podem expliquen que iniciar el procediment de contractació del servei de Parcs i Jardins significa en la pràctica obrir el servei al negoci del capital privat internacional, ja que així ho obliga la nova legislació regulada a nivell europeu, reduint les possibilitats d’optar al servei les empreses locals, vertaderes generadores d’activitat econòmica a nivell municipal.

Per a aquesta formació, un exemple clar és el servei de gestió del Centre de Dia de Salinetes, que va ser adjudicat a l’empresa Aralia serveis Sanitaris, empresa estatal, lligada al GRUP BERGAR, empresa de construcció i inmobiliaria i en el qual participa la multinacional auditora Ernst and Yound. “Se ha dejado de potenciar el tejido empresarial local, desperdiciando la oportunidad de que el beneficio empresarial se quede en Petrer”, assegura Sergi Cremades.

Per a la formació morada, externalitzar o privatitzar un servei públic municipal té aquest risc, pots incloure clàusules sociolaborals i mediambientals per a potenciar l’accés a la xicoteta i mitja empresa, però la legislació s’imposa i està dissenyada perquè les grans empreses puguen traure profit.

Des de Si-Podem Petrer denuncien que des de l’equip de govern s’ha fet cas omís les seues peticions d’estudi comparatiu del cost del servei. “Hasta la fecha no hemos recibido por parte de la concejalía de Servicios ningún estudio pormenorizado. Por lo que se concluye que nunca le ha interesado a la titular de esta Concejalía, ni al resto del equipo de gobierno, emprender la remunicipalización de servicios, tal y como están haciendo los verdaderos gobiernos municipales del cambio”, assenyala el regidor portaveu Sergi Cremades.

Cremades insisteix que la recuperació de serveis, és un tema central en la gestió municipal, ja que a mitjà termini les remunicipalizaciones generarien estalvis significatius al municipi, es potenciaria l’ocupació pública i es reduiria la possibilitat de negoci fraudulent per part de les empreses privades. A més, defensa que el control social milloraria la qualitat dels serveis i les condicions sociolaborals dels i les treballadores del mateix, ja que, segons ell, el seu objectiu últim no seria el benefici empresarial.

Aquest cap de setmana els regidors de Si-Podem han participat en una jornada al costat de l’alcalde de Cadis, José Mª González “Kichi”, el qual els va informar que l’Ajuntament de Cadis s’ha estalviat 300.000€ en la municipalització dels serveis sanitaris, salvament i socorrisme, i del de neteja de delegacions municipals . El regidor de Si-Podem assegura que aqueixos tres-cents mil euros no anaven a parar a la xicoteta i mitja empresa de Cadis, “uno de los principales agentes económicos locales”, sinó a les mans de les gran fortunes com la de les Koplowitz.

És açò un altre exemple més pel qual la formació de Podem a Petrer aposta decididament per les remunicipalitzacions de serveis públics.

Comparteix

Icona de pantalla completa