Diari La Veu del País Valencià
EL CJCV i l’IVAJ presenten la campanya ‘Opina Jove’
La campanya té com a finalitat donar veu a la joventut valenciana perquè reclame les polítiques que necessita per a millorar la seua situació.

El Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana ha presentat hui en roda de premsa, conjuntament amb l’IVAJ, la campanya Opina Jove, una iniciativa que vol donar veu a la joventut perquè diga quines són les seues necessitats i quines polítiques necessita.

Natxo Mollà, president del CJCV, ha comentat que reclamar aquestes polítiques no és un tema menor, sinó una necessitat, perquè la precarietat juvenil té impacte en el nostre sistema de benestar.

Mollà ha destacat les preocupants dades referents a la Comunitat Valenciana, incloses a l’Observatori Jove d’Ocupació del CJE que marquen que tenim al nostre territori un 40% d’atur jove i quasi la meitat de les persones joves estan en el llindar de la pobresa. En temes de contractació, quasi el 93% dels contractes de persones joves realitzats en el 2016 van ser temporals. Aquesta precarietat fa que només 1 persona jove de cada 10 s’emancipe i que més de 23.000 persones joves s’hagen anat a altres països, des del començament de la crisi.

Per a dur a terme la campanya, hi hauran accions de dinamització al carrer als ‘Espais Opina Jove’, que tindran diferents propostes interactives com urnes temàtiques, una ruleta o diferents recursos interactius per la reflexió. Així mateix, hi haurà debats provincials amb joves, associacions, regidories i professionals de joventut. També s’arreplegaran propostes pel web cjcv.org/opinajove.
Les accions tindran lloc en diferents llocs, començant per les principals capitals de província, i la idea és que es traslladen a la resta de municipis, per la qual cosa, segons Jesus Martí, Secretari General de L’IVAJ, ‘es farà arribar al llarg de l’any per a tindre una proposta de la Estratègia Valenciana de Joventut en 2018’.
Per finalitzar, Mollà demanava la participació al projecte perquè necessitem millorar la situació de la joventut valenciana i donar-li oportunitats de desenvolupament, perquè la joventut està en perill i amb ella la nostra societat.

Comparteix

Icona de pantalla completa