Diari La Veu del País Valencià
Més de 26.500 persones han visitat el Museu de Belles Arts de Castelló
Més de 26.500 persones van visitar el Museu de Belles Arts de Castelló durant l’any passat

– Açò suposa que una mitjana de 2.200 persones al mes van acudir a aquest centre

Un total de 26.562 persones van visitar durant l’any passat el Museu de Belles Arts de Castelló, un espai gestionat per l’Institut Valencià de Cultura (IVC). Açò suposa que una mitjana de 2.200 persones al mes van acudir a aquest centre. A més de l’ICV, tant Diputació Provincial de Castelló com el Consorci de Museus contribueixen que siga un dels centres neuràlgics de la ciutat. En total va haver-hi 24 exposicions temporals.

L’exposició temporal més visitada, amb un total de 3.440 persones, va ser la de José Mingol, un dels pintors més rellevants del panorama artístic castellonenc de la segona meitat del segle XX en la qual es va reconéixer tant la seua figura com a pintor com el seu paper com a promotor de l’activitat cultural a Castelló.

Una altra que va obtindre més afluència de públic va ser la itinerant ‘Nova fotografia internacional en el segle XXI’, que va obtindre 2.924 visites. En l’exposició, que va ser comissariada pel fotògraf d’Almeria, Rubén García, van participar 28 fotògrafs de diferents nacionalitats i s’emmarcava dins del programa oficial del festival Imaginària.

‘Fer Foc’ també va aconseguir un gran èxit de públic, amb uns 2.921 visitants. Així mateix, la mostra sobre el Castell Vell va aconseguir la xifra de 3.367 visites.

El Museu de Belles Arts, a més, va acollir l’exposició temporal ‘Sorolla íntim: esbossos visió d’Espanya’, la d”Antonio Fillol’, ‘Memòries oblidades’, ‘Molins fariners del riu Cérvol’ i ‘Joieria tradicional’, entre d’altres.

La pròxima exposició que s’inaugurarà serà la setmana que ve del pintor Ignasi Pinazo (València, 1849-Godella, 1916) titulada ‘El cos i la sensualitat en l’obra de Pinazo’, que presentarà al públic peces de diferents col·leccions públiques i privades, així com nombrosos dibuixos inèdits de l’autor, al voltant del nu com a eix temàtic i compositiu principal. La mostra està organitzada pel Consorci de Museus de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa