Diari La Veu del País Valencià
Benidorm – Reforç del servei d’igualtat
Bigorra: “En els pressupostos de Benidorm de 2017 no figura la contractació d’un agent d’igualtat”

El regidor de Compromís i portaveu de Compromís Los Verdes, Josep Bigorra, ha advertit a la Comissió Informativa d’Hisenda que no existeix cap partida econòmica referent a la contractació d’una nova agent d’igualtat a l’esborrany de pressupostos de Benidorm pera a 2017. Bigorra parlarà amb altres grups de l’oposició que van demanar aquesta contractació a l’àmbit de la igualtat per esmenar els comptes locals en aquest sentit.

Zero és la quantitat assignada als pressupostos de 2017 com a ingrés de transferència de la Generalitat a l’àmbit d’igualtat. El que vol dir és que l’Ajuntament no contempla rebre cap transferència ni subvenció per part de l’administració autonòmica en aquest tipus de política. És a dir, segons el portaveu del grup municipal, “que el govern local no té cap intenció en demanar la subvenció que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha pressupostat per a Benidorm per a la contractació d’un agent d’igualtat, i per tant, no té interés a reforçar aquest tipus de polítiques de gènere”.

Bigorra es refereix a la subvenció nominativa de 25.000€ que la Conselleria ha disposat per a més de 70 municipis, entre ells Benidorm, per a la contractació d’una agent d’igualtat, que passaria a ser d’adscripció municipal. En preguntar el regidor en comissió per la falta de dotació pressupostària, s’ha contestat que els servies municipals no tenien constància de la convocatòria feta per la Generalitat. En eixe sentit, el portaveu de Compromís Los Verdes ha recordat que va remetre dilluns passat a secretaria tota la documentació de la que disposava en cas que la regidoria de Benestar Social o el departament de Recursos Humanos no en siguen conscients “tot i que van reunir-se durant el mes de novembre a València a una reunió convocada des de Conselleria, i tot i que s’han remés diferents escrits a l’Ajuntament per aclarir qualsevol dubte i explicant que és perfectament factible realitzar aquesta contractació”.

El regidor ha mostrat així la seua voluntat de col·laboració perquè el govern local “canvie d’idea i s’avinga al que demanem des de diferents grups de l’oposició que és simplement el reforç del servei d’igualtat amb la contractació d’aquest nou agent, en base a la subvenció que ja ha pressupostat la Generalitat, i que això quede reflectit en els pressupostos locals”. En cas que el pressupost no varie, Bigorra parlarà amb altres grups municipals per realitzar una esmena perquè es consigne aquesta contractació en els comptes locals, seguint el compromís expressat en diverses ocasions per l’oposició.

Comparteix

Icona de pantalla completa