Diari La Veu del País Valencià
Col·laboració per protegir l’entorn natural de Fonatanelles
Elo Chamarro, ERPV: “Ajuntaments i ciutadans hem de defensar el patrimoni natural i Lafarge donar les solucions laborals”

Esquerra Republicana del País Valencià ha registrat un prec en l’Ajuntament de la Vall d’Uixó davant el final de la concessió d’extracció d’àrids de la pedrera del Salt del Llop, en terme municipal de Sagunt, i la intenció de l’obertura d’una nova pedrera en l’entorn de la muntanya de Fontanelles i el barranc de la Catalana, coneguda com El Pinyal, per part de l’empresa Lafarge-Holcim.

Al prec es demana que el Ple es posicione en favor de la protecció de l’entorn de la muntanya de Fontanelles i el barranc de la Catalana, limítrof amb aquest municipi, així com la col·laboració amb la plataforma “El Pinyal no es toca”, tal com ja han fet altres Ajuntaments del Camp de Morvedre.

Elo Chamarro, presidenta d’ERPV – Camp de Morvedre-Plana Baixa declarava: cal protegir el nostre entorn natural i per això demanem col·laboració a l’Ajuntament de la Vall d’Uixó, perquè hi ha alternatives per a l’empresa i els treballadors com ara l’explotació d’altres pedreres ja obertes a pocs quilometres”. La republicana afegia que “junt amb l’impacte en una zona de gran valor ecològic i paisatgístic, la pedrera provocaria un efecte contaminant en el curs de les aigües subterrànies d’acord amb els estudis mediambientals d’associacions de defensa del medi natural”.

Finalment, aclaria Chamarro que mitjançant aquest prec es faria arribar a l’Ajuntament de Sagunt i la Conselleria de Medi Ambient i Indústria “el rebuig del consistori de la Vall a l’obertura d’una nova pedrera en el Pinyal”. A més, volen els republicans la creació d’una comissió d’actuació que incloga associacions, societats i Ajuntaments afectats, per dur a terme actes d’informació a la ciutadania i apel·lar al Tribunal Suprem, si calguera.

Comparteix

Icona de pantalla completa