Diari La Veu del País Valencià
La Guàrdia Civil trasllada a Madrid els exdirectius de la CAM detinguts
EFE / Alacant

Els arrestats, entre ells l’exdirector general de CAM Roberto López Abad, han passat la nit en dependències de la Comandància de la Guàrdia Civil d’Alacant fins al seu trasllat a Madrid poc abans de les 8 hores, a bord d’una furgoneta de l’institut armat.

López Abad, l’exresponsable de projectes immobiliaris de CAM Daniel Gil Mallebrera i l’exdirector de la divisió internacional i negoci hoteler de la caixa César Veliz, a més de dues persones més, hauran de prestar declaració al llarg del matí davant Gómez Bermúdez.

Les detencions s’han produït després que ahir la Guàrdia Civil registrara, també per ordre del citat magistrat, un despatx d’advocats a València, un a Alacant i una oficina mercantil a Mallorca.

López Abad i Gil van ser imputats arran d’una querella presentada pel Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), que també es dirigia contra els empresaris Juan Vicente Ferri i José Salvador Baldó.

Segons la querella, els imputats van obtenir “un lucre personal” utilitzant la compravenda de tres hotels i l’adquisició de dues parcel·les a República Dominicana i Mèxic com a “pantalla” per a una “transferència de fons no justificada” des de CAM cap a Valfensal.

Aquesta societat està participada en un 70% per dos empresaris molt vinculats a López Abad i en un 30% per la filial de la caixa Tenedora de Inversiones y Participaciones (TI), que va ser usada per l’exdirector general i Daniel Gil com “una zona opaca de gestió al marge dels mecanismes habituals de CAM”.

Comparteix

Icona de pantalla completa