Diari La Veu del País Valencià
Gran participació al taller ‘Escriure biografies’ de la Biblioteca Valenciana
Al voltant de 400 alumnes han participat en el taller “Escriure biografies” de la Biblioteca Valenciana

– Els alumnes exerciten l’escriptura de diaris personals, autobiografies i biografies de terceres persones.
– El pròxim 27 de maig es farà un taller gratuït de creació de biografia per a adults

En el taller de literatura “Com escriure una biografia”, organitzat per la Biblioteca Valenciana dins del cicle d’animació a la lectura ‘Llegim, llegim, llegim’ han participat 400 alumnes d’instituts i col·legis del territori valencià.

L’escriptora i animadora lectora, María Ángeles Chavarría, ha treballat amb els alumnes partint d’experiències pròpies com són els diaris personals, passant per l’autobiografia i arribant a les biografies de terceres persones.

En primer lloc es realitza una pràctica d’exercitar la memòria i la reflexió que ajuda a l’autoconeixement dels alumnes, a expressar com són i com se senten, quins són els seus records, les seues il·lusions, els seus objectius i amb quins valors es mouen en el seu dia a dia.

També se’ls indueix a tindre una mirada descriptiva sobre la realitat més quotidiana que els rodeja fent una redacció sobre aspectes materials com la casa de la seua infància o en la qual viuen actualment i el col·legi on estudien.

Posteriorment, se’ls proposa escriure una autobiografia sobre ells mateixos en què han de discernir entre el que té d’interés per als altres i com a exercici final realitzen la biografia d’una persona que coneixen o sobre un personatge famós.

Els estudiants que han passat per aquest taller pertanyen als centres de Vilavella, British School of Valencia, IES Serra Perenxisa de Torrent i IES Misericòrdia de València.

El taller sobre la creació de biografies es repetirà per al públic adult (a patir de 16 anys) el pròxim 27 de maig per al qual hauran d’inscriure’s prèviament en la web de la Biblioteca Valenciana.

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu organitza habitualment activitats de gran utilitat al món educatiu dins de la tasca comuna de promoure el coneixement i gaudi de la literatura i de la cultura escrita.

Comparteix

Icona de pantalla completa