Diari La Veu del País Valencià
41 anys de la República Saharauí a La Pobla Llarga
COMMEMORACIÓ DELS 41 ANYS DE REPÚBLICA SAHARAUÍ, LA POBLA LLARGA

El col·lectiu local del Bloc-Compromís, Joves-PV i Almogàvers- La Pobla Llarga van commemorar ahir, dia 24, la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) a La Pobla Llarga (València). En l’acte van intervenir Joan Company, secretari local del Bloc-Compromís, Adrià Sisternes, membre de Joves-PV, Ferran Pascual, president d’Almogàvers, i Kaid Ahmed, activista sahrauí.

En aquest acte, es va abordar el conflicte sahrauí, la situació als campaments de refugiats i territoris ocupats pel Marroc. Adrià Sisternes va exposar la seua experiència en els camps de refugiats i la seua situació actual.

Ferran Pascual va llegir un comunicat de l’organització Almogàvers en suport a la causa sahrauí i en contra d’aquelles injustícies que pateixen altres pobles.

El suport continu del col·lectiu del Bloc-Compromís-La Pobla Llarga no és nou, ja des de l’inici, els seus militants han tingut i tenen una sensibilitat cap a la causa sahrauí. De fet, l’any passat el regidor de Compromís, Daniel Carbonell Barberà, va presentar una moció a favor del reconeixement de la RASD, que van aprovar tots els partits a excepció del PSOE-la Pobla Llarga. I amb motiu del 40 aniversari de la RASD, el regidor del Bloc-Compromís, va aconseguir posar la bandera sahrauí al balcó de l’Ajuntament de la Pobla Llarga mitjançant un prec a l’equip de govern al plenari de febrer.

Compromis per la Pobla Llarga

Comparteix

Icona de pantalla completa