Diari La Veu del País Valencià
Compromís per Pego proposa protegir la Penya del Gat i la zona del Xical
Rebutjada per l’equip de govern la proposta del grup municipal de Compromís per a declarar Paratge Natural Municipal (PNM) la zona de la Penya del Gat, els barrancs de la Canal i de les Coves i el Xical per tal de dinamitzar la zona i aportar més valor afegit a l’oferta ambiental i turística del poble.
“La declaració de PNM abraçaria una superfície d’unes 270 ha, i protegiria zones d’un elevat valor emocional per a les persones de Pego com la Penya del Gat i altres afectades per l’incendi del 2015, a més facilitaria vies de finançament i de col·laboració amb les administracions per a projectes de restauració de la zona que estan portant avant associacions com Pego Viu” explica el portaveu municipal Àngel Oltra.

A més, destaquen des del col·lectiu que serviria per a protegir i posar en valor els impressionants vessants abancalats amb marges de pedra dels barrancs.

“El grau de protecció de la figura de PNM no aporta cap restricció que no existisca ja com a terreny forestal o agrícola, per tant no suposa cap greuge a les persones amb terres dins l’àrea a protegir, però sí que posa en valor i permet organitzar millor una zona amb un elevat interés ambiental i per al senderisme”.
La zona que es pretén protegir té una importància mediambiental internacionalment reconeguda amb figures com la denominació de LIC o ZEPA de les Muntanyes de la Marina.
La proposta no tirava avant pels vots en contra dels partits del govern, mentre que PP i Volem Pego s’abstenien, quedant sols els vots favorables de Compromís.
A l’acabar el plenari, els tres partits de l’oposició; Compromís, Volem Pego i PP; han enregistrat una proposta perquè es constituisca una comissió que tracte el tema de la possible declaració de la zona com a PNM.

Víctor Climent
Portaveu Local de Compromís per Pego

Comparteix

Icona de pantalla completa