Inversions sanitàries a Algemesí

10 març 2017 01:00h
Asensio Garcia, Regidor EUPV i regidor de sanitat de l’Ajuntament d’Algemesi

Mes de set anys després d’anunciar l’ampliació del Centre de  Salut de la plaça de la Ribera a Algemesi , ni  amb el PP en la Generalitat,  han complit el seu compromís amb les inversions sanitàries per a la localitat.

L’Ajuntament d’Algemesi ha volgut convertir el centre de salut  de la plaça de la Ribera en un Centre de salut Integral (CSI), el que suposa una ampliació de l’àrea de urgències amb dotació d’aparell de radiologia”.

Amb aquestes paraules   s’expressava el regidor portaveu municipal  del PP Enrique  Ballester, després nomenat Comissionat, amb unes declaracions arreplegades al BIM Berca de Novembre de 2009.  Ja ho anunciaren en 2007 en un acte al mateix centre  de salut amb plànols al que acudiren el gerent  Manuel Marin, el secretari de sanitat llavors Lluis Rosado i l’alcalde V. Ramón Garcia.

A dia de hui, i amb l’entrada del nou govern municipal iniciarem converses amb les responsables de Conselleria que ens comunicarem que l’expedient estava paralitzat per unes contradiccions amb les dades facilitades per el govern del PP, amb el resultat que Ribera Salut,  no solament no han invertit en les infraestructures promeses, tampoc amb el pla funcional  promès en 2009, que deuria de dirigir l’acció sanitària de les obres futures  i un avant projecte  que anirien  a càrrec de la concessionària segons el conveni signat fins 2018 amb la Generalitat.

Però no solament es va prometre l’ampliació de l’àrea d’urgències,  per a una població de més de 35.000 persones (Algemesí- Albalat) vertadera necessitat que no  deuria d’esperar ni un dia més, també es va prometre ampliar el sobre massificat  gimnàs de rehabilitació,  redimensionar les consultes  de les comares  i pediatria i  tindre alguns  llits per a estances de malalts inferiors a 24 hores.  Fins hui, tot ha estat un fum que s’ha dissolt en la més absoluta desídia dels gestors sanitaris.

L’atenció primària  pareix que no  està dins de les seues prioritats.

El grup municipal  d’EU vol fer una denúncia pública de la inacció tant de la Generalitat del PP al seu dia com del govern municipal del PP i ara amb el nou govern estem suplint les deficiències perquè els responsables de la Conselleria elaboren el pla funcional.

Des de la regidoria de sanitat de l’Ajuntament estem fent tots els esforços per dur endavant la reforma i ampliació necessària que requereix el nostre Centre de Salut.
 
Asensio Garcia
Regidor EUPV i regidor de sanitat de l’Ajuntament d’Algemesi 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next