Diari La Veu del País Valencià
Medi Ambient promet accelerar la redacció del nou pla rector de L’Albufera
RedactaVeu / València

Anul·lat pel Tribunal Superior de Justícia valencià en 2008, i ratificada la seua nul·litat l’any passat pel Suprem, el primer parc natural del País Valencià, el més antic i important, manca del document base que regule la seua gestió i garantisca la seua protecció.

Davant aquesta situació, diverses associacions, empreses i ONG que desenvolupen la seua activitat en l’espai protegit, coordinades amb el nom de Xarxa d’Entitats de l’Albufera, van sol·licitar al maig una reunió al director general del Medi Natural. La intenció d’aquesta xarxa oberta és, entre altres coses, aconseguir que el nou Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG) estiga aprovat com més prompte millor i done resposta a les inquietuds dels actors socials.

En la reunió, celebrada fa dos mesos, el representant de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Alfredo José González Prieto, va manifestar el seu interés per accelerar la redacció del PRUG i obrir-hi la participació a les associacions i entitats del parc natural més enllà del període legal d’exposició pública i recepció d’al·legacions.

Sense definir un calendari concret, González Prieto sí es va atrevir a fer un pronòstic aproximat i adquirir alguns compromisos. En primer lloc, va dir que estan oberts a rebre i estudiar totes les recomanacions i observacions que les associacions i entitats tinguen entorn de la futura normativa. La seua intenció és que el primer esborrany d’aquest document estiga redactat abans de la finalització de l’any, “una vegada concloguen els contactes i consultes entre Medi Ambient, els ajuntaments, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i altres administracions”. A partir de llavors, “l’oficina de gestió del parc natural organitzarà unes jornades de trobada on les institucions i els col·lectius interessats podran debatre sobre els seus continguts i aportar els seus punts de vista”. I, finalment, el director general del Medi Natural es va aventurar a marcar un horitzó: “Espere -va dir- que el nou PRUG estiga aprovat entorn de setembre de 2014.”

Entre les entitats que van sol·licitar la reunió o hi van participar, apareixen organitzacions com Acció Ecologista-Agró, SEU/BirdLife, la Fundació Assut i la Fundació Global Nature; associacions com Avinença, la Comunitat de Pescadors del Palmar, la Federació Valenciana de Vela Llatina, l’Associació d’Amics de la Casa de la Demanà, l’Associació de Mestresses de casa i Consumidors Tyrius del Palmar i l’Associació d’Usuaris del Port del Saler; i empreses com Albufera.com, Kyrios Educació i Visit Albufera.

Comparteix

Icona de pantalla completa