Diari La Veu del País Valencià
Els delictes de trànsit no han de quedar impunes
RedactaVeu / Madrid

Les principals associacions de víctimes d’accidents de trànsit han mostrat la seua satisfacció per la decisió del Tribunal Suprem (TS) d’anul·lar l’indult a un conductor kamikaze concedit pel Govern, al qual demanen que “prenga nota” i que pense millor a qui atorga aquesta mesura de gràcia.

“Amb l’anul·lació d’aquest injust indult, s’han restituït els drets de les víctimes”, ha assegurat el president de l’Associació de Víctimes d’Accidents (DIA), Francisco Canes, després de conéixer la decisió del TS que ha anul·lat l’indult al conductor condemnat a 13 anys de presó per circular en sentit contrari en 2003 i causar la mort d’un jove.

Per a Canes, l’alt tribunal ha obrat “amb criteri” després que aquest conductor fóra condemnat i jutjat amb totes les garanties en un procés que al desembre de 2012 el Govern va decidir “carregar-se d’un cop de ploma” concedint-li l’indult.

La decisió del TS hauria de servir, segons el president del DIA, perquè el Govern “reconsidere” a qui atorga aquesta mesura de gràcia, especialment en els casos més greus com poden ser els que provoquen morts.

“El Govern solament hauria de concedir indults en casos molt extrems i que estiguen molt clars”, ha opinat Canes.

Per la seua banda, la presidenta de Stop Accidents, Ana Novella, ha dit que la decisió “exemplaritzant” del Suprem suposa “un abans i un després pel que fa als indults vials” i ha confiat que l’Executiu “prenga nota” i es replantege la concessió d’indults basats “en una llei molt antiga, del 1700”.

En la seua opinió, “hui en dia s’ha de mirar molt bé en quins casos es concedeix l’indult i en quins no, d’una forma molt més rigorosa”, ha sostingut, i ha reconegut que “els jutges estan cada vegada més sensibilitzats amb els delictes de trànsit”.

“Confiem que la resolució del Suprem “siga la primera de moltes”, ha conclòs.

“Carta lliure” als conductors a la carretera

El director de Seguretat Vial del RACE, Tomás Santa Cecilia, ha valorat la decisió del Tribunal Suprem d’anul·lar l’indult a un kamikaze i ha opinat que els delictes de trànsit no han de quedar impunes, ja que el contrari seria donar “carta lliure” als conductors a la carretera.

Per al representant del RACE, els delictes contra la seguretat del trànsit, i especialment els que tenen com a resultat la mort d’alguna persona, “no han d’eixir impunes perquè es crea un precedent” en un àmbit, la carretera, on cada any moren unes 2.000 persones.

Segons Santa Cecilia, el major problema és que el conductor “perda el respecte a la norma”, per la qual cosa ha instat el Govern a reflexionar sobre la conveniència de concedir determinats indults.

Comparteix

Icona de pantalla completa