Diari La Veu del País Valencià
Es clausura amb èxit el Cicle de Conferències dels Premis Literaris d’Alzira
RedactaVeu / Alzira.

La Casa de la Cultura d’Alzira va acollir, ahir a la vesprada, la clausura del Cicle de Conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que enguany ha versat sobre ‘Els clàssics: una herència de futur’.

Com a colofó a les diferents ponències, va tindre lloc el recital poètic ‘Estellés versus Espriu: dos clàssics d’aniversari’, a càrrec d’Isidre Crespo, escriptor i professor, que va reunir una gran quantitat de públic.

El regidor de Cultura, Carlos Correal, va destacar que “es clausuren unes jornades culturals i Cicle de Conferències que, com cada any, dediquem al debat enriquidor, a la divulgació cultural o científica per a tots els públics i a la formació per a professors i en general. Ho fem amb la recitació de poemes de Vicent Andrés Estellés i de Salvador Espriu, un colofó molt digne per a un cicle en què hem honrat els clàssics i hem contribuït, en col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, a divulgar la important figura literària de Roís de Corella, que serà declarat escriptor de l’any per la institució normativa valenciana. Agraïsc també a totes les entitats col·laboradores la seua implicació, que fa possible que aquest cicle de conferències siga una realitat, any rere any”.

Pel cicle de conferències d’enguany han passat especialistes en matèries diverses com els professors Albert Hauf i Laura Borràs, la investigadora Susanna Manrubia, el doctor Guerrero Espejo, els periodistes Vicent Borja, Xavier Espanya, Beatriz Tortosa i Salvador Vendrell, i els escriptors Martí Domínguez i Isidre Crespo.

Cal destacar que la Taula Redona sobre el 30 aniversari de la promulgació de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, amb la participació de dos dels consellers més significatius des de l’establiment de l’Estatut d’Autonomia del País Valencià, Ciprià Císcar i Fernando Villalonga, que va ser ajornada en el seu moment, se celebrarà el 19 de desembre.

Comparteix

Icona de pantalla completa