Diari La Veu del País Valencià
Els alcoians ja poden visitar l’exposició pública del PGE
L’alcalde, Toni Francés, i el regidor de territori i ciutat intel·ligent, Manolo Gomicia, van visitar l’oficina d’exposició pública del Pla General Estructural d’Alcoi (PGE) oberta al públic.

L’oficina de consulta es pot visitar des de la setmana passada en horari de 10 a 14 hores i estarà oberta els pròxims dos mesos així que el darrer dia per consultar el PGE serà el 4 de novembre. Aquest espai està ubicat al carrer Sant Llorenç, 6. En el recinte es poden consultar els diferents plànols i hi ha un ordinador on es pot veure tot el document. Una administrativa ajudarà en cas que les persones tinguen algun dubte en el funcionament, a més podran anar al departament d’arquitectura on els tècnics els podran realitzar totes les explicacions pertinents i dos dies a la setmana un tècnic de l’equip redactor podrà donar la informació més detallada. A més el document també es pot consultar al web de l’Ajuntament en aquest enllaç: http://alcoi.org/ca/areas/urbanismo/indexPGOU.html

Gomicia fa una crida a tots els alcoians: «Convidem a tota la ciutadana a acostar-se a l’oficina per a saber com queda el Pla General Estructural de la ciutat. Els que no puguen acostar-se, tenen també tota la informació a la web de l’Ajuntament. A més a més, els ciutadans poden sol·licitar també directament amb personal redactor o els tècnics per a consultar els dubtes d’aquest. Al llarg d’aquests dos mesos, els alcoians poder fer també les seues al·legacions, que tal com marca la llei, contestarem en la seua totalitat».

El PGE és el document que marca les grans línies en les quals ha de treballar la ciutat d’Alcoi per afrontar el futur amb garanties i aconseguir la ciutat que es mereixen tots els alcoians. Són 5 reptes, importants i necessaris, dissenyats conjuntament entre l’empresa redactora del pla, els tècnics municipals i les entitats de la ciutat.

Els cinc reptes són: un nucli urbà consolidat, un Alcoi més integrat, un Alcoi més actiu, un Alcoi més sostenible i una indústria revitalitzada. Aquests reptes impliquen diferents mesures, entre les quals es pot destacar: revitalització del llit del riu; augment del sòl terciari (inexistent fins al moment); consolidar les urbanitzacions ja edificades, la connexió exterior per l’accés sud de la ciutat; la rehabilitació de buits urbans; revitalització del centre històric o creació de dues noves zones de sòl industrial: zona sud i parc empresarial de Pagos, entre unes altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa