Diari La Veu del País Valencià
Alcoi – Termini per a sol·licitar ajudes al lloguer d’emergència social
La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, destinarà un import de 3.100.000 euros per a la concessió d’ajudes al lloguer d’habitatges a persones o unitats de convivència que es troben en situació d’emergència social a la Comunitat. Aquestes ajudes seran tramitades en els ajuntaments.

Les persones empadronades a Alcoi que vullguen sol·licitar aquests ajuts hauran d’acudir al Departament de Patrimoni de l’Ajuntament de dimecres a divendres, 11 a 14 hores, acabant el termini el 31 d’octubre.

L’objectiu d’aquests ajuts és facilitar l’accés a l’habitatge a les persones que més ho necessiten. Els ajuts es tramitaran a través dels ajuntaments i es podrà subvencionar fins a un 50% de la renda mensual del lloguer, amb un màxim de 3.000 euros anuals en funció de la zona territorial.

El període de cobertura abasta des de gener fins a desembre del 2016. Els ajuntaments podran presentar una o diverses sol·licituds, acompanyades dels informes dels seus respectius serveis socials.

Per la seua banda, la Conselleria pagarà anticipadament a l’ajuntament el 30% de l’import sol·licitat i tindrà un període de 6 mesos per resoldre les sol·licituds presentades.

Els criteris de valoració es regiran per la situació d’emergència social de les unitats de convivència: no disposar de recursos o ingressos suficients, que la renda no supere l’1 IPREM i disposar de l’informe de Serveis Socials que acredite la situació d’emergència social.

La regidora d’Habitatge, María Baca, destaca que “amb aquests ajuts la Generalitat intenta ajudar al màxim nombre de persones possible i, sobretot, a aquells que més ho necessiten i que estan en una situació més complicada, veiem com ha canviat les prioritats de la Generalitat en tan sols un any, ara la prioritat és garantir als ciutadans un habitatge digne, assequible i adequat, atenent al dret constitucional de tenir un habitatge digne”. L’edil també ha ressaltat que “les ajudes les tramitarem des dels ajuntaments perquè som els que millor coneixem la situació de cada família de la nostra ciutat, així s’agilitzarà el procés administratiu”.

Comparteix

Icona de pantalla completa