Diari La Veu del País Valencià
Amalia Garrigós presentarà l’acte institucional del 9 d’octubre
La periodista alcoiana, Amalia Garrigós, serà la presentadora del nou format institucional que, aquest any, tindrà el 9 d’Octubre a Alcoi. L’acte serà al teatre Calderón a les 12 del migdia i inclourà el manifest, la celebració per primera vegada dels premis del 9 d’octubre i el concert a càrrec de la Unión Musical de Alcoy.

Les nombroses novetats que aquest any tindrà el 9 d’Octubre a la ciutat es concentren en el nou acte, molt més institucional, que pretén dotar a la data que ens recorda qui som els valencians, del pes polític i social que es mereix. “La conductora de l’acte serà una periodista molt coneguda a la ciutat per la seua trajectòria de més de 20 anys a Ràdio Nou i RTVV, com guionista i presentadora, alcoiana de naixement i sempre vinculada a la llengua i cultura valenciana, ella és Amalia Garrigós” explica al regidor de cultura, Raül Llopis.

Llopis destaca la presència d’aquesta professional de la informació: “Estem molt orgullosos de poder contar amb Amalia Garrigós per a portar endavant un acte que volem que marque un abans i un després al 9 d’octubre a la ciutat. Amalia és una persona molt vinculada al territori valencià, tant en la llengua com en la cultura, una excel·lent professional i una alcoiana que estima la seua ciutat. Garrigós serà la primera gran presentadora d’un format que volem que es consolide any rere any».

Amb Amalia Garrigós, altres alcoians de diferents vessants culturals són protagonistes de l’efemèride valenciana del 2016: Rubén Fresneda amb el disseny del cartell, Jordi Raül Verdú amb la redacció i declamació del Manifest, i els premiats dels guardons del 9 d’octubre que s’estrenen aquesta edició amb Joan Valls, a títol pòstum i les associacions de veïns pel seu 40 aniversari com a premi col·lectiu.

Conjuntament amb l’acte institucional del 9 d’octubre, hi haurà novetats amb activitats properes a les tradicions valencianes com és un correfocs de “Dimonis Rafolins” pel centre de la ciutat la nit del 8 d’octubre. Totes aquestes millores aniran de la mà, com sempre, de les diverses activitats d’entitats locals i de la Fira del llibre en valencià i productes artesans a la Glorieta, completant una programació per un 9 d’octubre que vol marcar història.

Llopis conclou: “Encara ens queda per conèixer alguna novetat més per al 9 d’octubre del 2016 que direm als propers dies però, el que volem és remarcar que aquestos canvis que hem preparat per a la festa dels valencians, eixa data que ens recorda “qui som” com a poble, van encaminats a dignificar la celebració i aconseguir que siga una festa compartida i viscuda amb intensitat per tota la societat alcoiana”.

Comparteix

Icona de pantalla completa