Diari La Veu del País Valencià
El Globus de Milà, l’element més destacat de la zona Tirisiti d’Alcoi
El divendres passat, la Junta de Govern va classificar les ofertes presentades per a crear una zona infantil centrada en la temàtica del Betlem de Tirisiti, declarat Bé d’Interès Cultural. L’oferta seleccionada va ser la de l’empresa MUNDO ANIMALIA, SL i l’actuació té un cost total de 49.905,25 euros, iva inclòs. L’empresa ja ha presentat tota la informació requerida, per tant, l’adjudicació del projecte ja és definitiva.
Aquest Nadal, Alcoi tindrà una zona infantil dedicada a un dels personatges més volguts i representatius del Nadal alcoià, el Tirisiti i el seu Betlem. L’àrea anirà situada al parc de la Glorieta, en el centre de la ciutat, en el mateix lloc on temps enrere es plantava el “barracó” que durant anys va acollir les representacions del Betlem alcoià.
L’element central de la composició és el Globus de Milà, amb la coneguda figura del seu protagonista, que a més de ser un perfecte photocall es converteix també en un llarg tobogan de tub per als jocs dels més petits. Un “columpio adaptat” per a facilitar l’accés a tot tipus de nenes i nens tant alcoians com visitants, balancins amb cara d’animals i un “pajar” en altura amb elements també de joc, complementen un conjunt que vol ser reclam per a grans i petits.
La proposta englobada dins d’Alcoi, ciutat del Nadal donarà tant una zona perquè turistes i alcoians puguen fotografiar-se amb el personatge alcoià i passar una bona estona, com una àrea per a què els grups escolars també puguen descansar de la seua visita i permetre als seus alumnes esmorzar a l’aire lliure en un lloc divertit.
La regidora de turisme, Lorena Zamorano, comenta: “Alcoi ha de ser una destinació nadalenca de primera categoria i per això seguim treballant per a crear una autèntica “ciutat del Nadal” sempre basada en les nostres tradicions. Aquest nou espai està pensat també dins d’eixa aposta pel turisme familiar i per l’Ajuntament d’Alcoi, de millorar i crear parcs infantils que milloren la qualitat de vida dels seus ciutadans”.
L’empresa començarà immediatament la construcció a mida de tots els elements perquè aquest Nadal, Alcoi ja tinga una atracció nadalenca més pels alcoians i els visitants.

Comparteix

Icona de pantalla completa