Diari La Veu del País Valencià
Alcoi es queda a les portes del DUSI
Alcoi no ha pogut aconseguir el Pla estratègic de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (DUSI), subvencionat amb fons Feder de la Unió Europea, que haguera suposat una injecció econòmica important per a portar projectes urbanístic de regeneració urbana. La nota del projecte alcoià ha sigut lleugerament més baixa que la del últim projecte acceptat, 63,50 front als 68,75 del tall.

L’alcade, Toni Francés, explica: “Des de el propi Ministeri ens han explicat que és un dels projectes que s’han quedat fora millor valorats i ens han convocat a una reunió per a estudiar el projecte alcoià i veure les millores a aplicar i d’aquesta manera, poder tornar a presentar-se a la segona convocatòria que s’espera que es publique de manera imminent”.

D’altra banda, el primer edil destaca que els projectes més importants per a la ciutat com Entença o Rodes continuen endavant amb subvencions amb fons propis i d’altres administracions.

Francés explica: “En un any de legislatura hem aprovat el Pla General (PGE) i hem redactat i presentat un pla per al DUSI, tots dos ens han ajudat a dissenyar un full de ruta clar i concret del futur que volem per a aquesta ciutat, centrat en el projecte d’Alcoidemà. Ahí estem, preparats per portar endavant eixos canvis fonamentals que poden reformar la nostra ciutat”.

Cal recordar que aquest mateix any ha arribat a Alcoi, amb un conveni entre l’Ajuntament, la Generalitat i el Ministeri, un altra ajuda per a la regeneració urbana: el pla ARRU (Àrees de Regeneració ubana). L’ARRU ha suposat tant ajudes directes per als propietaris per a revitalitzar les seues vivendes com inversió per a Entença. Aquest pla també ha suposat la revitalització econòmica del sector de la construcció. D’altra banda, a través de l’EIGE també ha arribat un projecte per a la regeneració de la zona de la Placeta de les Xiques, Barbacana i Sant Miquel amb una inversió total de més de 440.000 euros.

“Estem segurs que des de l’administració autonòmica se seguirà treballant en la regeneració urbana, sense anar més lluny, ja ens han comentat que la Comunitat Valenciana inclourà 17.7 milions d’euros de subvenció per a la segona i tercera convocatòria del DUSI, una gran notícia. Per la nostra part, anem a seguir presentant-se a qualsevol subvenció per a intentar aconseguir el major nombre de fons possibles perquè tenim un pla i anem a fer-lo realitat per un camí o per un altre” conclou Francés.

Comparteix

Icona de pantalla completa