Diari La Veu del País Valencià
El programa d’atenció prenatal inaugura el primer grup postnatal d’Alcoi
Aquesta setmana ha reprès el programa d’Atenció prenatal i primera infància amb sessions postnatals, començant amb un primer grup de 17 persones que han participats amb els seus infants.

Aquesta primera retrobada tenia la finalitat de conèixer als seus nadons, que les famílies explicaren que tal ha estat el part i com han gestionat les primeres setmanes de vida amb el seu fill o filla.

També han parlat de què faran al llarg de les pròximes sessions, quines temàtiques abordaran i quins experts aniran al programa.

A les sessions postnatals treballaran aspectes de la criança, de les necessitats emocionals del nadó, la cura de la parella, gestions d’emocions, el contacte físic amb el nadó com a forma d’estimulació i de la psicomotricitat, entre altres.

Per a abordar aquestes temàtiques, col·laboraran diferents experts: psicòloga perinatal, pediatra, sexòloga, agent d’igualtat, fisioterapeuta i osteòpata pediàtrica…

Les sessions seran mensuals i es realitzaran al Centre de Salut La Fàbrica.

Un total de 43 dones van participar en el projecte d’Atenció Prenatal i a la Primera Infància a Alcoi durant els seues primers sis mesos en funcionament. Les participants van qualificar cada sessió sent la nota mitjana final d’un 8,98.

A banda de les sessions personalitzades, el programa també ha realitzat xerrades com la de la prestigiosa psicòloga, Rosa Jové, amb centenars de persones a l’Àgora, arribant també a més famílies amb nens de curta edat.

La regidora de Polítiques Socials, Aroa Mira, recorda que «El Pla d’Atenció Prenatal i Primera Infància és un programa capdavanter, que no es fa a cap altre municipi de la Comunitat Valenciana. L’objectiu del projecte és aconsellar a pares i mares al voltant de com desenvolupar una correcta atenció amb els xiquets des del primer moment del naixement i durant els primers anys de vida».

Comparteix

Icona de pantalla completa