Diari La Veu del País Valencià
Augment del nombre de matriculats al conservatori ‘Joan Cantó’ d’Alcoi
La Matriculació en el Conservatori Municipal de música «Joan Cantó» han tornat a augmentar aquest any arribant en la matriculació global, entre els ensenyaments oficials i no oficials (a falta de confirmació per Conselleria) en els graus elementals i professionals, a 205 alumnes, per 182 del curs anterior.

Aquest curs s’ha produït un augment considerable respecte al curs passat a causa de l’increment de places en les especialitats de trompeta i percussió, atenent a les demandes dels ciutadans.

Pel que fa als ensenyaments, les especialitats oficials impartides són: clarinet, contrabaix, flauta travessera, guitarra, piano, saxofon, trompeta, viola, violí i violoncel. Tant en ensenyaments elementals com oficials, tenint 65 i 86 alumnes, en cadascun.

A més, imparteixen ensenyaments no oficials, que a l’espera que la Conselleria els oficialitze de: cant, dolçaina, fagot, oboé, percussió, trombó, trompa i tuba. Havent-hi 20 alumnes en elemental i 34 en professional. Cal destacar que aquest any s’han incorporat com a novetats l’oboé, el fagot i el cant. Dissabte passat a les 10 h van ser les proves d’accés.

L’augment d’alumnes ha estat progressiu des del 2013, quan hi havia 160 alumnes, el 2014, 162 i l’any 2015, 182. Les diferències encara són més amplies amb els anys anteriors, ja que fins a 2013 no hi havia ensenyaments no oficials, i el 2012 va haver 129 estudiants matriculats, una xifra que va baixant a mesura que retrocedim en el temps, doblant pràcticament el nombre d’alumnes respecte a fa 10 anys quan hi havia 107.

El regidor d’Educació Alberto Belda, explica que «l’increment considerable de la matrícula en el Conservatori de música “Joan Cantó”, en una aposta ferma i decidida del govern de la nostra ciutat, per afermar i potenciar el nostre Conservatori, com una oferta educativa musical d’alt nivell i referent en les nostres comarques. Conjuntament des de la regidoria d’educació i la direcció del centre, amb Gregori Casasempere al capdavant, s’està lluitant per convertir al nostre Conservatori, en un centre de referència, cada vegada més consolidat des de que es van començar els ensenyaments oficials de música l’any 1961».

Respecte a l’increment de places en trompeta i percussió a causa de la forta demanda, Belda indica que «aquest augment de places es veu reflectit en un creixement de les jornades contractades, per tant, en un augment de les despeses, que considerem necessari per a atendre les demandes i afermar l’oferta».

Comparteix

Icona de pantalla completa