EL GOVERN PLANTEJA BAIXAR L’IBI EN 1%

TAMBÉ ES PROPOSA DISMINUIR LES TAXES DE L’ÀGORA I BONIFICAR LES PARADETES AMBULANTS DE SANT MATEU ENTRE D’ALTRES

El Govern ha presentat la seua proposta d’ordenances fiscals per al 2017 que va lliurar el divendres als grups de l’oposició per a que puguen estudiar la documentació i presentar les seues al·legacions en la comissió de Governança del pròxim dilluns 24.

La regidora d’hisenda, Vanessa Moltó, comenta: “Es planteja que l’Ibi 2017 baixe de l’1,03 a l’ 1,02 , rebaixant un 1%. D’aquesta manera, l’Ibi es quedaria en la xifra més baixa que ha estat en aquest Ajuntament des del 1992. La intenció del Govern municipal és que continue baixant i poder arribar abans d’acabar la legislatura a l’1%”

Entre les novetats per aquest any destaca la bonificació de la Taxa d’aprofitament domini públic del 75% durant els 5 primers anys per als titulars dels llocs del mercat ambulant de Sant Mateu.

També es bonifica la taxa de llicències ambientals, declaracions responsables i obertures amb el 30% als subjectes passius menors de 30 anys que inicien la activitat per primera vegada. I amb el 50% als que acrediten la condició d’aturats de llarga duració.

En el cas de l’espai de l’Àgora, es rebaixen substancialment el preu de les taxes. Àgora Oberta passa de 250 euros a 60 euros al dia, i si s’utilitza un màxim de 4 hores diàries, el preu queda en 30 euros (a part, la neteja posterior a la utilització).

Per a la taxa de drets d’exàmens, s’introdueixen a les famílies monoparentals una bonificació del 50%. I a la taxa d’expedició de documents administratius , s’introdueix la taxa gratuïta per a la finestreta única (en tots les documents que s’envien a altres administracions adherides a la xarxa).

En l’aprofitament del domini públic, quan les construccions o obres són en el conjunt històric artístic, s’amplien els suposats de bonificació del 50%. I també es suprimeix la tarifa de venta i entrega de plànols perquè es donaran a través de la web municipal.

Moltó afegeix: “Hem aprovat la majoria de les propostes presentades per l’oposició, i les que no s’han acceptat és, principalment, per raons tècniques o d’agilitat en la gestió”.

D’altra banda, en la taxa de retirada de vehicles, s’introdueix una nova taxa per a gravar un nou sistema d’inmobilització de vehicles, els coneguts com a “ceps” que Ajuntament adquirirà de cara a l’any que ve. Totes les ordenances fiscals es portaran per a la seua acceptació al Plenari Municipal del 31 d’octubre.

Comparteix

Icona de pantalla completa