Diari La Veu del País Valencià
Comença a implantar-se l’administració electrònica a Alcoi
L’Ajuntament ha posat en marxa el procés per implantar definitivament l’Administració Electrònica. Aquest dimarts va haver-hi una reunió al saló de plenaris a la que van acudir tots els Caps de Departament i administratius de gestió on es va explicar als funcionaris municipals el full de ruta que es portarà a terme.
Prop de 80 treballadors van escoltar quins seran els passos per a implantar en el sistema de treball l’administració electrònica i van poder resoldre dubtes amb els consultors de l’empresa encarregada del projecte. Aquest procés culminarà en 2017 i conduirà a una reducció quasi total del paper, ja que la tramitació de tots els expedients es farà de manera electrònica així com el seu emmagatzemat i la seua gestió.
També facilitarà que els ciutadans puguen relacionar-se amb l’Ajuntament de manera electrònica si així ho volen fer. D’aquesta manera es podran fer les gestions des de casa així com consultar quins són els passos que es donen i quin és l’estat de l’expedient en cada moment de la tramitació.
La mesura també farà complir la Llei 39/2015 de transformació de les administracions públiques que estableix quines i com són les relacions entre els ciutadans i l’Ajuntament i quins són els procediments a seguir en la tramitació dels diferents expedients interns i externs.
L’edil Alberto Belda, responsable de portar a bon lloc el full de ruta, aclareix: «L’objecte del contracte que portarà a terme l’empresa TAO per un total de 234.740,00 euros, iva inclòs, suposarà la implantació corporativa de l’expedient electrònic interoperable al nostre Ajuntament de forma que totes les unitats administratives i perfils (tècnics i responsables polítics) treballen amb documents i expedients electrònics com a suport habitual de gestió».
Belda destaca l’envergadura del canvi: «Estem davant d’un canvi important i, evidentment, la implantació comportarà molts canvis en la forma de treballar però també facilitarà molt la feina als treballadors I als ciutadans I empreses en les seues relacions».
El full de ruta proposa dur a terme les següents actuacions de caràcter tecnològic:
-Ampliar els serveis proporcionats a la Seu electrònica de l’Ajuntament i integrar-la amb els sistemes ja implantats a l’Ajuntament (Registre electrònic, Notificació electrònica i Carpeta de Ciutadà)
-Dotar-nos d’un component tecnològic que ens permetrà gestionar electrònicament, i de forma integrada, els processos d’aprovació de propostes de resolució emeses des de la gestió dels expedients.
-Dotar-nos d’un sistema per a la gestió de servei d’Atenció al Ciutadà que facilite el control d’atencions de caràcter públic i privat i funcione de forma integrada amb els sistemes de gestió de l’Ajuntament.
-Dotar-nos d’un sistema per a la configuració i gestió dels Registres d’Habitants que permetrà la gestió dels mateixos de forma independent o sincronitzada a la de la gestió d’expedients autoritzats.
-Incorporar una solució per a la signatura des de dispositius mòbils.

Comparteix

Icona de pantalla completa