Diari La Veu del País Valencià
Alcoi impulsa un projecte d’emprenedoria per a FP
La Regidoria de formació de la mà de l’Àgora ha posat en marxa un nou programa d’emprenedoria per al curs 2016-2017 dirigit a impulsar la posada en marxa de projectes emprenedors per part dels alumnes que cursen estudis als centres de Formació Professional alcoians.

El objectiu del programa és estimular l’emprenedoria en els professionals qualificats a través de la FP. Primer, capacitar als alumnes per a desenvolupar el seu projecte a través de píndoles informatives i tutorització personal i després utilitzar l’Àgora per a que la posada en marxa dels projectes tinga els recursos i accions necessàries.
El programa s’ha inicia ara, en el mes d’octubre/novembre amb les xerrades motivacionals, dirigides a grups d’alumnes designats pels propis centres. En desembre tindrà lloc la selecció de projectes per part d’un comitè mixt (docents-Àgora-empreses col·laboradores) per acabar al primer semestre de l’any amb la formació/tutorització dels projectes.

Aquestes tutories per als grups seleccionats serviran tan per formar als emprenedors en aquelles temàtiques que demanden: habilitats comunicatives, màrqueting, xarxes, posada en marxa de projectes… Com per ajudar-los en la posada en marxa dels projectes.

Manolo Gomicia, edil delegat de la regidoria d’empresa i formació, recalca la importància de connectar la formació qualificada amb l’Àgora: «Des de l’Ajuntament tenim el convenciment de què només a través de l’emprenedoria podrem ser un ciutat competitiva amb opcions de futur per als nostres ciutadans. Aquest projecte és fruït de l’experiència que hem adquirit als últims anys amb l’Àgora i creiem que serà una bona eina per a crear oportunitats de feina. L’Àgora oferirà, per exemple, assessorament en la realitat empresarial, per a sol·licitar subvencions, connexió amb empreses i altres emprenedors. En definitiva, un bany de realitat per als estudiants/emprenedors que a més a més treballaran amb un projecte concret».

Recordem que des de la regidoria també es treballa amb el programa Xarxa FP per a què els alumnes alcoians puguen realitzar les seues pràctiques a l’estranger, i que alumnes d’altres països arriben a Alcoi.

Comparteix

Icona de pantalla completa