Diari La Veu del País Valencià
Cinc oficials de jardineria netejaran els rius d’Alcoi durant 4 mesos
L’Ajuntament d’Alcoi ha aconseguit una subvenció del SERVEF per a contractar a 5 persones durant 4 mesos a jornada completa com a oficials de jardineria. La subvenció està encaminada a persones desocupades de llarga durada per a Corporacions locals i el cost s’assumeix per part de Conselleria. Igualment, també s’ha dotat d’una persona en aquest cas, un tècnic informàtic dintre de la subvenció de Joves desocupats per a Corporacions locals. L’informàtic estarà amb una jornada de 30 hores al llarg de sis mesos.

El perfil de les 5 persones desocupades de llarga durada serà d’oficials de jardineria i servirà per a portar a terme la neteja de diferents zones de la ciutat, sobretot, la part del riu. Tal com explica el regidor de treball, Manolo Gomicia: «Seran 5 persones al llarg de 4 mesos, i els treballs vindran marcats pel Departament municipal determinat. Aquests programes, dels que ja n’hem fet uns quants, tant en jardineria com en forestals, són molt positius perquè suposen un impuls important per la neteja d’espais que necessiten una intervenció en profunditat». L’import de l’ajuda és de 42.135,80 euros per a salaris i seguretat social.

D’altra banda, el tècnic informàtic subvencionat pel SERVEF s’ocuparà de l’Anàlisi, actualització i dinamització de PYMES INNOVADORES. Una base de dades d’empreses d’Alcoi que la Regidoria de Promoció Econòmica vol que estiga finalitzada en 2017. Es pretén posar en valor les empreses locals per a què qualsevol que busque un proveïdor, puga accedir d’una manera fàcil i directa a la base de dades i saber, si en Alcoi o comarca, hi ha alguna empresa que puga solucionar la seua necessitat. L’import de la subvenció és de 14.799,72 per al pagament del sou i seguretat social.

Gomicia explica: «Aquesta subvenció permetrà l’ocupació de 5 persones que treballaran per millorar la ciutat, per una banda en la neteja i adequació d’espais i per l’altra en l’actualització de base de dades que ajudaran a millorar el funcionament de l’administració».

«Des de la nostra regidoria estem duent endavant diferents iniciatives per fomentar l’ocupació, aquest és un exemple com també és el projecte que vam presentar el dilluns, «Empleo Digital de Fundación Telefónica» que permetrà a 25 joves de la ciutat adquirir els coneixements de programació informàtica que més necessiten les empreses locals i afavorirà la seua contractació», conclou Gomicia.

Comença ara el període de selecció de personal que, com en el cas de les subvencions, es realitza conjuntament entre el SERVEF i el personal del Departament de Promoció Econòmica.

Comparteix

Icona de pantalla completa