Diari La Veu del País Valencià
175.000 euros per a 571 famílies d’Alcoi
La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana destinarà un total de 175.220,13 euros a famílies d’Alcoi. En concret, 75.085,01 seran per als ajuts de lloguer d’emergència social i 100.135,12 per a les de pobresa energètica.

De les 103 sol·licituds presentades per a les ajudes de lloguer d’emergència social n’han acceptat 86, han estat denegades per superar els ingressos 16 i una no ha presentat els rebuts.

Cal recordar que aquestes ajudes de la Generalitat són per a persones empadronades a Alcoi, són tramitades a través dels ajuntaments i subvencionen fins a un 50% de la renda mensual del lloguer, amb un màxim de 350 euros a Alcoi.

El període de cobertura d’aquestes ajudes de lloguer, abasta des de gener fins a desembre del 2016. Els ajuntaments han pogut presentar les sol·licituds acompanyades dels informes dels seus respectius serveis socials.

Per la seua banda, Conselleria pagarà anticipadament a l’ajuntament el 30% de l’import sol·licitat i tindrà un període de 6 mesos per resoldre les sol·licituds presentades. L’objectiu d’aquests ajuts és facilitar l’accés a l’habitatge a les persones que més ho necessiten.

Els criteris de valoració s’han regit per la situació d’emergència social de les unitats de convivència: no disposar de recursos o ingressos suficients, que la renda no supere l’1 IPREM i disposar de l’informe de Serveis Socials que acredite la situació d’emergència social.

La regidora d’Habitatge, María Baca, destaca que “les ajudes les tramitarem des dels ajuntaments perquè som els que millor coneixem la situació de cada família de la nostra ciutat, així hem agilitzat el procés administratiu”. “Amb aquestes ajudes la Generalitat intenta a aquells que més ho necessiten i que estan en una situació més complicada, veiem com ha canviat les prioritats de la Generalitat en tan sols un any, ara la prioritat és garantir als ciutadans un habitatge digne, assequible i adequada, atenent al dret constitucional de tenir un habitatge digne”, ha ressaltat també l’edil.

Pobresa energètica

D’altra banda, cal recordar que la Generalitat va ampliar fins a l’octubre el termini de presentació de sol·licituds perquè les famílies sol·licitaren les ajudes per pagar els subministraments més bàsics com llum, aigua o gas.

Després de finalitzar aquest termini, finalment cal destacar que hi ha hagut un total de 485 sol·licituds des d’Alcoi. En total la Generalitat destinarà 100.135,12 euros, repartits en 8 remeses.

Les dues primeres de 10.282,81 i 29.457,66 es van pagar el 12 d’agost. S’està preparant el pagament per abans del 10 de novembre de la 3a i la 4a de 8.373,87 i 1.903,22 EUROS. Posteriorment abonaran les següents: 5a- 12.462,31 EUROS, 6a- 12.045,45 EUROS, 7a- 9.888,40 EUROS i 8a 15.721,40 EUROS. A aquesta última pot augmentar la quantitat perquè les dades van ser recollides el dia 31, abans d’acabar el termini.

Aquests ajuts són per a les persones i famílies que tenen deutes pendents d’energia i amb uns ingressos per sota dels 11.000, o 14.500 euros si hi ha persones amb dependència. Els imports màxims que rebran seran de 300 euros per electricitat i gas, i 60 euros per a l’aigua.

Maria Baca destaca que “el nostre ajuntament és un dels que més ha treballat per presentar sol·licituds en aquesta línia la Generalitat que dóna un impuls a famílies en risc de vulnerabilitat per fer front a una cosa tan bàsica com l’energia que repercuteix en el dia a dia de les famílies d’una manera molt important”.

Comparteix

Icona de pantalla completa