Diari La Veu del País Valencià
La glorieta tindrà un quiosc al costat del parc infantil de Tirisiti
L’Ajuntament d’Alcoi col·locarà un quiosc a l’antic gabial (pajarera) que hi havia en la Glorieta. El quiosc estarà dissenyat per a que ocupe el mateix espai i mantenint l’estructura actual. Amb aquest nou element que es pretén incorporar i la inauguració del Parc del Tirisiti que es farà el proper dissabte 12 de novembre a les 11 hores, el conegut parc alcoià del centre de la ciutat es dotarà de dos importants elements d’atracció de nous visitants.

El gabial havia deixat d’utilitzar-se per a albergar pardals ja que els actes vandàlics contra els mateixos i la infrastructura en concret no era el més adient. L’element del gabial és un símbol tradicional de la Glorieta i es volia mantindre però adequant-lo a les necessitats dels ciutadans del segle XXI. Amb la construcció del quiosc i la seua posterior licitació, s’aconseguirà tindre un espai per a poder seure les famílies amb nens, al costat i amb visió directa del parc infantil de Tirisiti.

El quiosc també es pretén que dinamitze el parc ja que és cert, que no hi ha massa espais en la ciutat on les famílies puguen prendre alguna cosa propera amb un parc infantil, i en un lloc com la Glorieta, tranquil i sense trànsit. Jordi Martínez regidor de Medi Ambient i obres comenta: «Dinamitzar la Glorieta és dinamitzar el centre i donar oportunitats d’oci a les famílies també és donar millor qualitat de vida als ciutadans. Al mateix temps, tindre aquestos espais ens ajuden a potenciar el turisme familiar, sobretot, en l’època del Nadal». El disseny inicial està pressuposat entre 40.000 i 50.000 euros, ara cal traure a concurs la seua adjudicació per a veure ofertes de diferents empreses.

Martínez afegeix: «La idea és que seguint l’exemple de la Glorieta es puguen col·locar més quioscos a la resta dels parcs de la ciutat, un compromís que portàvem al nostre programa electoral».

Comparteix

Icona de pantalla completa