Diari La Veu del País Valencià
Alcoi – Comunicat Sol Picó, premi nacional de dansa 2016 en la modalitat de creació
L’Ajuntament d’Alcoi felicita a l’alcoiana, Sol Picó Monllor, pel premi nacional de Dansa, en la modalitat de creació, 2016 atorgat pel Ministeri d’Educació i Cultura.

El merescut reconeixement és un dels pocs guardons que li faltaven a Picó i demostra la qualitat d’una carrera artística única. Coreògrafa i ballarina, Picó està centrada, especialment, en la dansa contemporània sense desmeréixer les disciplines de dansa clàssica i espanyola.

L’alcalde, Toni Francés, destaca la figura de la coreògrafa alcoiana: «Audaç, valenta, agosarada, inquieta i capaç de fer-nos sentir, riure, plorar i viure a través de la dansa, Sol Picó combina gèneres i tècniques de manera sorprenent. Amb humor, crítica i un punt fantàstic de bogeria, Sol és capaç de fer dansa de qualitat, combinant amb elements quotidians i apostant, en moltes ocasions, per l’univers femení i la igualtat de gèneres. De la seua cuina artística han sortit muntatges espectaculars amb reconeixement de crítica i públic tant a Espanya com fora de les nostres fronteres. Aquest és un premi molt merescut i esperem seguir gaudint de la seua força creativa durant molt temps».

Des de l’Ajuntament i des de la Regidoria de cultura es destaca també el referent cultural que és Sol Picó per a Alcoi, exemple per a molts joves amants de la música, la dansa, el teatre, la creació i la cultura.

«Sol Picó és i se sent alcoiana, és una meravellosa ambaixadora de la ciutat allà on va, demostrant amb el seu talent però, sobretot, amb el seu sacrifici, il·lusió, innovació, capacitat de treball en equip i lluita incansable, els valors de molts alcoians i la visió de futur que ha de marcar a aquesta ciutat» conclou Francés.

Comparteix

Icona de pantalla completa