Diari La Veu del País Valencià
Alcoi participa a les taules per al Pla Estratègic de Turisme Accessible
L’Ajuntament d’Alcoi ha participat en les taules de treball organitzades per l’Agència Valenciana del Turisme i la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física, PREDIF, per impulsar l’accessibilitat en el sector turístic de la Comunitat Valenciana i col·laborar en la redacció del Pla Estratègic de Turisme Accessible.

Aquestes taules es constitueixen amb la finalitat d’enriquir la redacció d’aquest Pla fruit de l’acord entre ambdues entitats. Estan formades per professionals del sector turístic i per les entitats socials locals que representen a les persones amb discapacitat en les tres províncies. En les mateixes també han participat associacions de gent gran, persones amb intoleràncies alimentàries i amb un altre tipus de necessitats d’accessibilitat, així com amb associacions de residents estrangers de les tres províncies.

Des de la regidoria de Turisme es treballa per crear un turisme accessible, cal recordar que al mes de març la Tourist Info va incorporar uns dispositius que milloren l’accessibilitat auditiva dels usuaris amb discapacitat auditiva, en adquirir a través de l’Agència Valenciana de Turisme, uns equips anomenats Bucles magnètics portàtils. Són uns dispositius, que no requereixen instal·lació i funcionen recollint la veu, àudio o so i l’envien en forma de senyals magnètics, directament als audiòfons o implants dels usuaris, aconseguint que aquests escolten amb claredat, evitant reverberacions i altres sorolls ambientals que puguen dificultar l’escolta.

També, hi va haver una ruta al Dia Mundial del Turisme amb un guia per a persones sordes.

Entre els propers projectes cal destacar la traducció al braille de la guia general d’Alcoi i a partir d’aquí anar fent-ho amb la resta de fullets turístics que hi ha com informatiu a l’abast dels visitants a la Tourist Info.

“Alcoi és líder en moltes de les iniciatives turístiques que es duen a terme, ruta del cementiri, ruta modernista, entre d’altres, i té un gran patrimoni per oferir al visitant. Hem de ser capaços de fer gaudir també al visitant amb diversitat funcional, perquè és un dret, perquè les noves tecnologies ens ho posen cada vegada més fàcil i perquè hi ha un nombre de turistes potencials que volem que coneguen la nostra ciutat, per això treballem per aconseguir un turisme accessible”, afirma la regidora de Turisme, Lorena Zamorano.

Comparteix

Icona de pantalla completa