Diari La Veu del País Valencià
Alcoi, nominada a la VII Edició dels premis SICTED 2016
Alcoi ha estat nominada per la Secretaria General de Turisme a la VII Edició dels premis SICTED 2016 en la categoria de “Millor projecte de millora en destinació SICTED 2016” amb dos projectes preseleccionats: La “Millora de la senyalització de l’autovia” i l'”Adaptació de la destinació a les noves tecnologies”.

La nostra ciutat és destí SICTED a cicle IV des de l’any 2013 i compta amb un total de 32 empreses distingides aquest any i 45 formant part del sistema.

El SICTED és el Sistema integral de Qualitat en Destinació, impulsat pel Ministeri de Turisme a través de la Secretaria Espanyola de Turisme i en ell formen part les diferents Comunitats Autònomes espanyoles que s’adhereixen. La Conselleria de Turisme de la Comunitat Valenciana mitjançant conveni amb les Cambres de Comerç s’encarreguen de la implantació del sistema. Els Ajuntaments a través de les regidories de Turisme es constitueixen com a ens gestors i les Cambres exerceixen la tasca d’assessoria, formació i avaluació de les empreses. Alhora, hi ha una Mesa de Qualitat formada per representants de l’Ajuntament d’Alcoi que és l’ens gestor, representants del CIP FP Batoi, de l’Associació de Sant Jordi i de l’Agència Valenciana del Turisme que revisen els expedients de cadascuna de les empreses a distingir.

Lorena Zamorano, regidora de Turisme, ha indicat que “la regidoria de turisme espera que el sector turístic de la ciutat entenga la importància de la qualitat per als nostres serveis i que cada vegada siguen més les empreses i entitats que aposten pel segell de qualitat SICTED . Des de la regidoria trobem a faltar en molts casos una major implicació del sector en un projecte com el SICTED que tot i venir totalment finançat per l’Estat i ser un sistema que permet la diferenciació qualitativa de la destinació com del mateix establiment. I esperem i desitgem que l’Associació de Turisme d’Interior que, ara per ara, és l’única que aglutina algunes empreses del sector turístic d’Alcoi, que pel bé d’aquest sector que representen tornen a formar part en un futur de la Mesa de Qualitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa