Alcoi formarà part de l’EUROPAN 14, un prestigiós concurs d’idees que es duu a terme amb un tema, reglament i calendari comú a tots els països participants, que són de tota Europa. Arquitectes menos de 40 anys en exercici de la professió tracten de donar resposta a diferents reptes urbanístics. Alcoi ha estat seleccionada finalment amb 5 projectes més d’altres ubicacions espanyoles.

Barcelona, Palma, Madrid, La Bazana (Badajoz), Santander i Alcoi són els municipis que presentaran un projecte per a l’EUROPAN 14: el concurs europeu on joves arquitectes menors de 40 anys presenten solucions a reptes urbanístics ubicats en diferents països de tot el continent.

El repte urbanístic de la nostra ciutat serà la creació d’un edifici multimixte a la zona actual de les aules verdes, dins del buit urbà de la plaça Al Azraq. La Direcció General d’habitatge de la Generalitat Valencian col·labora conjuntament amb l’Ajuntament d’Alcoi en la presentació d’aquest emplaçament.

El regidor de territori i ciutat intel·ligent, Manolo Gomicia, remarca l’oportunitat de posar Alcoi en el mapa urbanístic d’Europa: «L’EUROPAN és una oportunitat de donar-se a conèixer i situar-se entre les principals capitals europees amb un projecte urbanístic amb resultat concret, que a més a més, entra dins de la nostra estratègia de reinventar la ciutat des de tres buits urbans importants: Al-Azraq, Rodes i Ceres».

La plaça d’Al-Azraq està considerada un dels nodes del projecte d’Alcoidemà, que l’Ajuntament té per a renovar urbanísticament la ciutat, i que comprèn, a més d’aquesta àrea, l’illa de Rodes i la zona de Ceres. Aquests tres punts destaquen per apostar per el desenvolupament, la innovació i la investigació i per recuperar gran espais oblidats durant molt de temps.

El calendari de l’EUROPAN 14 marca com a termini per lliurar les propostes, juny del 2017. Entre juliol i novembre es fallarà la proposta guanyadora i l’1 de desembre, s’anunciaran els elegits en totes les ubicacions. L’Ajuntament participarà en la selecció de projectes de la primera fase i, finalment, serà un jurat internacional de prestigi qui atorga el premi definitiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa