Diari La Veu del País Valencià
RTVV / Convoquen manifestacions per a demà amb el lema ‘#RTVVnoestanca’
EFE / València

En un manifest s’afirma que la societat valenciana reclama una ràdio i una televisió públiques, en valencià i de qualitat, que vertebre el país i siga una eina de participació democràtica.

“Aquesta i no una altra és la RTVV que reivindiquem. I aquesta RTVV és possible”, asseguren. El comité critica que “són uns altres els que han pervertit els objectius de RTVV i l’han convertida en un instrument de manipulació i propaganda” i “són uns altres els que l’han portada a la ruïna amb una gestió nefasta i els que han cercat el benefici propi en lloc del benefici social”.

Ara, continua, “volen tancar RTVV els mateixos que l’han portada al desastre econòmic i al descrèdit social”. Recorda que una llengua sense presència en els mitjans de comunicació és una llengua “condemnada a una mort lenta”, així com, la RTVV hauria de ser garant dels drets dels ciutadans a rebre una informació objectiva, veraç i imparcial.

“Volem ser l’espill on es puguen mirar els valencians, i per això hem d’eixir al carrer, per a dir que RTVV és nostra i la volem nostra”, conclou el manifest del comité.

Adhesions y suports

Els representants dels treballadors asseguren comptar amb el suport a les manifestacions del PSPV, Compromís, EUPV i ERPV, i els sindicats CCOO, UGT, Intersindical, CGT, ÚS i CSIF, així com també dels comités d’empresa de TV3, Canal Sud, Telemadrid, TVG, IB3, CMTV, RTPA i RTVE.

Des del sector, la Unió de Periodistes Valencians i la Federació d’Associacions de la Premsa d’Espanya (FAPE) són algunes de les associacions que han expressat el seu suport a la convocatòria.

En l’àmbit universitari, donen suport a la manifestació el Consell de Govern de la UJI, la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la UV, la Facultat de Ciències Socials de la Universitat Miguel Hernández, el Campus de Gandia de la UPV i la delegació d’alumnes de la Facultat de Comunicació de la UCH-CEU.

Nombroses associacions del sector audiovisual com la AAAPV, EDAF, CPD, AESAV, AVEDIS, CAB, ATRAU, AVEPA, MUSIMATGE, CEDAV, PAV, AAPCV, AISGE i EAVF també han expressat el seu suport a la protesta.

En el camp de l’educació, són fins al moment el Consell de la Joventut, la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, FAPA València, Federació Escola Valenciana, Fundació Sambori i el Sindicat d’Estudiants. Des de l’àrea cultural, han expressat el seu suport Acció Cultural del País Valencià, Societat Coral El Micalet, la Associació d’Editors, Valencians pel Canvi, Associació Tirant lo Blanc, Ca Revolta i Casal Bernat i Baldoví, entre altres.

Col·lectius musicals com la Federació de Societats Musicals, entitats relacionades amb les falles i les organitzacions agràries AVA i la Unió s’han sumat a la iniciativa. El comitè ha indicat que demà comunicaran les noves adhesions a la manifestació.

Comparteix

Icona de pantalla completa