Diari La Veu del País Valencià
La Política Lingüística d’Alcoi subvencionada amb 25.000 euros
L’Ajuntament d’Alcoi, a través de la Regidoria de Política Lingüística, ha rebut una important subvenció de la Direcció General de Política Lingüística de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. A l’Ajuntament d’Alcoi se li han concedit un total de 25.441,75 euros, la segona quantitat més gran concedida a un ajuntament valencià, només superada per l’atorgada a la capital, València.

En concret, l’Ajuntament d’Alcoi es va acollir a la convocatòria anual de subvencions destinades a ajuntaments, mancomunitats de municipis i entitats locals menors de la Comunitat Valenciana per la realització d’activitats de promoció del valencià.

«Hem de felicitar-nos-en, ja que el gran esforç que s’ha fet des de l’Ajuntament d’Alcoi i el seu suport decidit a la promoció del valencià, ha tingut la seua recompensa des del govern valencià, que ha apostat, aquest any, molt més per la promoció oficial de la nostra llengua pròpia. Alcoi torna a ser referent en aquest aspecte a tota la Comunitat i això és important» comenta Raül Llopis, regidor de política lingüística.

L’administració local ha desplegat un conjunt d’elements i ha confeccionat una sèrie de campanyes amb les quals es pretén anar enfortint la presència del valencià en la ciutat i un major ús en l’administració municipal. Així, es poden posar com a exemple l’organització de sis cursos de valencià per als funcionaris municipals i la població adulta en general, dels quals un ha sigut de nivell Elemental (B1), tres de nivell Mitjà (C1) i dos de nivell Superior (C2).

L’organització del «Cicle de cinema en valencià a l’escola» de 2016, adreçat als xiquets d’Infantil i Primària de totes les escoles d’Alcoi, el qual es va realitzar en diversos matinals del mes de febrer i març al Centre Cultural, en els quals es van projectar les pel·lícules La llegenda de Sarila, L’hivern i la primavera al Regne d’Escampeta, Mínions, Del revés i Astèrix i Obèlix. L’Ajuntament d’Alcoi organitza en companyia de la Universitat Politècnica de València-Campus d’Alcoi, altres entitats públiques, associacions i les altres universitats valencianes la «Jornada de Sociolingüística d’Alcoi», la qual en 2016 va ser la XXI edició.

També col·labora en l’organització i el finançament de la Trobada d’Escoles Valencianes de l’Alcoià-Comtat. Ha organitzat, amb la Universitat Politècnica de València-Campus d’Alcoi, el Cicle de Cinema en Valencià, adreçat a adults, en el qual enguany s’han projectat les pel·lícules Mustang, Déu meu, però que t’hem fet?, Un home a l’altura, Orgull i Sufragistes.

Per a contribuir a les activitats tan especials que s’organitzen al voltant de les Festes de Nadal a Alcoi, enguany s’ha redissenyat la tradicional «Carta als Reis d’Orient», la qual va ser distribuïda a tots els xiquets alcoians en les seues escoles i, també, a través del Betlem de Tirisiti i l’Oficina de Turisme de la ciutat. Aquesta contribució al Nadal alcoià s’ha completat amb l’edició del Petit vocabulari del nadal alcoià, també distribuït de la mateixa manera que la «Carta als Reis».

I, per acabar, la Regidoria de Política Lingüística ha emprés la necessària retolació d’alguns edificis i dependències municipals. Així, enguany, des de la Regidoria de Política Lingüística s’ha encetat la primera fase d’aquesta campanya. La raó fonamental que avala aquesta necessitat són els canvis que hi ha hagut al llarg d’aquests últims anys en la situació física de diverses oficines municipals, els canvis en les denominacions i competències de les regidories municipals, a més de l’ampliació i diversificació d’algunes oficines, l’obertura i posada en funcionament del nou edifici administratiu del carrer Sant Llorenç, la instal·lació de diverses oficines municipals a l’edifici del Ciri-Teatre Calderón, i la ubicació de diverses oficines municipals a la casa núm. 10 del carrer Major, etc.

Des de la Regidoria, es destaca la feina feta i s’espera poder continuar en aquesta línia de promoció del valencià, avalada i subvencionada pel govern de la Generalitat en properes campanyes.

Comparteix

Icona de pantalla completa