Diari La Veu del País Valencià
El Nadal alcoià fa rècord de visitants
Alcoi ha tornat a batre rècords en les xifres de visitants durant les dates nadalenques, ja que han augmentat els assistents als actes centrals de la trilogia, però també durant els caps de setmana de desembre ha vingut més gent a la ciutat. La Tourist Info ha multiplicat per cinc les consultes i la repercussió a les xarxes socials ha estat molt destacada.

Pel que respecta a les xifres de visitants, s’han tornat a batre tots els rècords en els diferents actes organitzats. El Tirisiti ha tancat la seua campanya amb més de 192 representacions i prop de 28.000 espectadors. Les Pastoretes van rebre més afluència de gent que en anteriors anys i es van arribar a comptabilitzar unes 15.000 persones. El Ban Reial també va omplir els carrers de la ciutat amb més de 48.000 espectadors i la Cavalcada va reunir al llarg del seu recorregut aproximadament prop de 96.000 persones. El Campament Reial amb més de 8.900 persones va ser l’altra sorpresa d’aquesta afluència històrica de visitants.

Els hostalers també van notar l’augment de visitants, sobretot els caps de setmana de desembre, amb l’ampliació de funcions del Tirisiti i les rutes turístiques. Els dies forts del 4 i 5 de gener tornava a ser pràcticament impossible reservar taula en el centre històric.

La Tourist Info té 5 vegades més visitants aquest Nadal

La Tourist Info d’Alcoi ha atès en el període que va de l’1 de desembre de 2016 al 8 de gener de 2017 un total de 3.151 persones, quasi 5 vegades més que en el mateix període de l’any anterior, on van ser 677 les persones ateses.

La majoria de visitants han estat nacionals, 616 en el període anterior i 2.699 en aquest, i la majoria en 2015 del País Valencià, Catalunya i Madrid, tot i que aquest Nadal les procedències dels visitants han augmentat, ja que també ha vingut un gran nombre de gent de Múrcia, Aragó, les dues Castelles i el País Basc.

Pel que fa als estrangers, han passat de 61 majoritàriament del Regne Unit i França a 220 arribats del Regne Unit, Alemanya, França, Holanda, Rússia, Itàlia, Bèlgica i Mèxic, entre d’altres.

En relació a la informació sol·licitada, també ha variat, ja que al Nadal del 2015 preguntaven únicament per festes, informació local i activitats culturals, temes que encara segueixen sent els forts, tot i que cal destacar un interès molt important per la natura, parcs naturals i activitats per a fer com senderisme i ciclisme, així com la gastronomia, que també ha passat a formar part de l’interès del visitant de la nostra ciutat.

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, valora aquesta campanya de forma molt positiva, «no sols per la gran afluència de visitants que ve a representar quasi 5 voltes més respecte de l’any passat, sinó perquè el visitant ve a conèixer no sols festa i Nadal, sinó que comença a interessar-se per la natura i per què fer en ella, així com pels recursos gastronòmics, entre d’altres. Pensem, a la vista dels resultats, que anem pel bon camí pel que fa a la política de promoció turística que estem duent a terme, i intentarem arribar més enllà del País Valencià i sobretot que ens vagen coneixent per alguna cosa més que per les nostres festes i el nostre Nadal. Això ens permetrà anar consolidant també un turisme de tot l’any que és el que necessita el sector turístic d’aquesta ciutat. No obstant això, hem de reconèixer que tot l’esforç i treball que està duent-se avant per consolidar la marca ‘Alcoi Ciutat del Nadal’ està donant fruits i la repercussió ha estat impressionant, cada vegada estem més prop d’aquest reconeixement d’UNESCO com a patrimoni de la humanitat, o almenys d’intentar-ho sense cap complex».

«Ha estat un període frenètic per a tot el personal que formem l’oficina de turisme, no tinc més que paraules d’agraïment per la seua dedicació plena, la il·lusió i el bon fer de tots», conclou Zamorano.

“Alcoi, ciutat del nadal” a les xarxes socials

La campanya de l’Ajuntament d’Alcoi sota el títol «Alcoi, Ciutat del Nadal», també ha aconseguit repercussió en el seu segon any. Gairebé la pràctica totalitat dels mitjans locals s’han sumat a utilitzar el segell oficial i s’han fet ressò del hashtag de la campanya.

La pàgina de la ‘Festa Cap D’Any Alcoi’ ha tingut un abast de 62.600 usuaris i el vídeo que més visites ha tingut va ser el directe de les campanades amb més de 30.000 visualitzacions. Aquesta activitat ha sigut, sens dubte, la que més ha crescut validant la nova aposta de l’Ajuntament per a la festa que obri l’any a la ciutat.

Pel que fa a les dades en xarxes socials, en Facebook, la pàgina Alcoi Ciutat del Nadal i l’esdeveniment creat ha tingut una gran repercussió: amb 3.290 seguidors, la pàgina ha tingut les últimes setmanes un abast de 95.000 usuaris.

Pel que fa als m’agrada s’han superat els 14.000 en les publicacions realitzades. El cas concret d’aquests 14.000 «me gusta» ha estat l’àlbum de Fotos de la Cavalcada, que ha estat compartit per més de 2.850 persones.

En Twitter #Alcoiciutatdelnadal també ha tingut una gran repercussió, adjuntem l’informe elaborat per ‘follow the hastag’, que recull les dades a partir del 22 de desembre, per això hem de dir que les dades són majors, ja que s’ha utilitzat durant tot el mes de desembre fins al 6 de gener. Podem destacar que hi ha hagut un total de 706 Tweets, realitzats per 271 usuaris, i s’ha arribat a un total de 2.821.059 impressions i 509.811 usuaris.

Encara falta saber l’abast de l’actuació de ‘Travels Inspirers’, i també cal destacar la repercussió a Instagram, «gràcies no només als instagramers, sinó que també als alcoians que cada vegada tenim més clar que som la ciutat del Nadal», destaca Raül Llopis, regidor de Festes.

Finalment, cal recordar que Ràdio Club Comarcal d’Alcoi, en la col·laboració de l’Ajuntament, va oferir informació sobre la CXXXII Cavalcada dels Reis d’Orient. Va ser un mitjà més de comunicació que es va fer ressò de l’esdeveniment. La previsió indicava que podia arribar a uns 8.000 o 10.000 oients, segons l’estimació del Ràdio Club. Finalment van superar les expectatives, amb 17.000 usuaris de l’indicador de tot arreu del món, en concret de 83 països diferents. La web des d’on es va poder escoltar i conèixer tota la informació de la cavalcada és qrz.com, una vegada dins cal escriure al motor de recerca AN5CRM.

Comparteix

Icona de pantalla completa