Diari La Veu del País Valencià
El cicle de ‘Cinema Valencià a l’Escola’ arriba a Alcoi
CINEMA EN VALENCIÀ PER ALS CICLES D’INFANTIL I PRIMÀRIA

LA REGIDORIA DE POLÍTICA LINGÜÍSTICA OFEREIX 6 TÍTOLS ALS CENTRES PER ALS MESOS DE FEBRER I MARÇ

El cicle de «Cinema Valencià a l’Escola» dins de la Campanya de Promoció del Valencià ha oferit aquest curs 6 pel·lícules als centres educatius per als cicles d’infantil (4-5 anys) i primària.

Sis pel·lícules en valencià adequades per al públic més menut és l’oferta que aquest any la Regidoria de Política Lingüística ofereix dintre del cicle de Cinema En Valencià a l’Escola.

«Neu i els Arbres Màgics», «Home», «Charlie Brown i Snoopy», «Hotel Transsilvània 2», «Atlantis. L’imperi perdut» i «El Petit Príncep» són les cintes que els centres poden seleccionar. Les que es trien majoritàriament seran les que finalment veuran els escolars.

Els centres tenen al llarg d’aquesta setmana per fer les seues reserves als telèfons de la Regidoria, que els ha enviat un informe indicant per a quina edat està recomanada cada pel·lícula, així com la sinopsi d’aquesta. La projecció de les pel·lícules serà per als mesos de febrer i març en sessions matinals, de 9.15 a 12 hores.

En la darrera edició, van participar 1.869 alumnes d’infantil i primària de 10 centres diferents van gaudir del cinema en valencià

Raül Llopis, regidor de Política Lingüística, anima els centres alcoians a participar: «Tenim unes projeccions divertides i interessants per als més menuts, que a més a més, seran en la nostra llengua així que animem als centres de la ciutat a aprofitar aquest cicle i donar l’oportunitat als seus alumnes de veure cinema en valencià».

El regidor recorda que «l’Ajuntament d’Alcoi, a través de la Regidoria de Política Lingüística, ha rebut una important subvenció de la Direcció General de Política Lingüística de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana., més de 25.000 euros, per la realització d’activitats de promoció del valencià».

«Un any més apostem decididament per la promoció oficial de la nostra llengua pròpia. Alcoi torna a ser referent en aquest aspecte a tota la Comunitat i això és important», conclou, Raül Llopis, regidor de política lingüística.

Comparteix

Icona de pantalla completa