Diari La Veu del País Valencià
El 84% dels temes de gestió del 2016 s’han aprovat per majoria a Alcoi
Des que va començar la legislatura, el Govern Municipal d’Alcoi està governat en minoria pel partit socialista. Malgrat aquesta situació, destaca que en els Plenaris de la ciutat, el 84% del temes de gestió realitzada pel Govern durant el 2016 s’han aprovat per unanimitat o majoria absoluta. Del 16% dels temes de gestió restant, 12 d’ells els ha aprovat el PSOE en solitari i tres més han estat aprovats per més d’un partit però en minoria.

En els 12 mesos del 2016, un total de 96 propostes de gestió han passat pel plenari municipal; d’elles, 29 s’han aprovat per unanimitat; 52 per majoria absoluta, 12 en solitari pels socialistes i 3 en minoria. És a dir, 81 de les propostes s’han aprovat per la majoria dels regidoris del plenari, i només 15 per minoria.

Jordi Martínez, portaveu del Govern comenta: “Crec que podem estar d’enhorabona perquè portem una legislatura marcada pels pactes i el consens i això sempre és positiu per a la ciutat. S’ha demostrat també que un Govern en minoria no vol dir un ajuntament bloquejat. S’han tret endavant els grans temes com han sigut el Pla General, els pressupostos o les ordenances fiscals i el 84% de la gestió que s’ha aprovat ha sigut per majoria”.

Per partits, de major a menor representació, el PSOE ha votat a favor 91 propostes, 5 abstencions i cap en contra; Guanyar ha votat a favor 67, 25 abstencions i 4 en contra; Ciutadans, 79 a favor, 17 abstencions i cap en contra; Partit Popular, 38 a favor, 52 abstencions i 6 en contra i Compromís, 53 a favor, 40 abstencions i 2 en contra.

Martínez afegeix: “Cada partit evidentment envia els missatges polítics que li interessa però,veient les dades,és difícil creure que el Govern governa en prepotència sense escoltar a ningú. Les dades confirmen que ha hagut molta feina de parlar, debatre, acordar i arribar a consensos. També queda clar que els acords han estat repartits entre els diferents partits i que no ha hagut cap soci preferent sinó que s’ha posat per davant la gestió de cada tema pensant en la ciutat”.

D’altra banda, les coincidències per partits són: el PP i el PSOE han votat igual un 35,41%, PSOE-COMPROMÍS, un 54,16%, PSOE-GUANYAR un 67,70%, PSOE- CS un 77,08% i . Entre altres partits que no siguen el que governa, PP-COMPROMÍS un 68,75%; PP-GUANYAR, 57,29%; CS-PP, 54,13%; CS-COMPROMÍS, 65,62%; C’S-GUANYAR, un 76,04% i COMPROMÍS-GUANYAR, 78,12%.

Comparteix

Icona de pantalla completa