Diari La Veu del País Valencià
Pep Llinares dóna nom al pot que uneix Santa Rosa i Batoi
A les 12 del matí del proper dilluns 6 de febrer, l’alcalde, Toni Francés, descobrirà la placa que dona nom al nou pont que uneix Santa Rosa amb Batoi. La infraestructura passarà a ser, a partir d’ara, el pont de Pep Linares. L’històric sindicalista de Comissions Obreres en Alcoi rep així un merescut homenatge a la seua llarga trajectòria de lluita pels drets dels treballadors. En l’acte participaran amb unes paraules dirigents del sindicat i els familiars de Linares.

El pont que uneix el Camí Vell de Batoi i el carrer Montcabrer entre els barris alcoians de Santa Rosa i Batoi, tindrà per fi nom, i serà el d’una figura vinculada a la lluita obrera de la indústria tèxtil, Pep Linares. Amb aquest homenatge, la ciutat recupera i posa en rellevància una part important de la seua història col·lectiva.

Nascut a Alcoi el 1918, Linares va començar a treballar a una fàbrica amb només 11 anys, a la fàbrica Hijos de Pascual Aracil. Sense formació ideològica però preocupat per la classe obrera des de la vessant més humana, Pep Linares va participar tant de la CNT com de les Joventuts Comunistes. Acabada la guerra, va ser destinat a treballs forçosos durant anys per la seua ideologia.

La seua carrera professional va continuar després vinculada a la indústria del tèxtil i va ser fundador del sindicat Comissions Obreres a Alcoi, on va participar activament de les negociacions laborals en una època molt important pel tèxtil en la nostra ciutat on les jornades eren de 13 i 14 hores i hi havia moltes reivindicacions laborals.

L’alcalde, Toni Francés, explica: “Els que van conèixer a Pep Linares destaquen que era un home preocupat per la col·lectivitat, i un negociador molt dur però al mateix, temps, una persona que sempre complia la seua paraula. Amb ell recuperem una part de la història alcoiana, i amb ell, també volem fer un homenatge a tot el col·lectius de treballadors tèxtils alcoians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa