Diari La Veu del País Valencià
Xàtiva, Ontinyent i Alcoi exigeixen inversions al tren
Ahir de vesprada, els tres alcaldes (Jorge Rodríguez, Toni Francés i Roger Cerdà) es van desplaçar fins a Madrid per reunir-se amb el Secretari General d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño.

Els alcaldes van traslladar al responsable del Ministeri la seua preocupació per la manca d’inversions a la Línia Alcoi-Ontinyent-Xàtiva de la qual és titular el Ministeri, que provoca que la línia no presente un servei mínimament satisfactori per als usuaris de les nostres comarques, a més es troba en una situació d’extrema fragilitat que fa que qualsevol incidència obligue a suspendre el servei com ha passat en diverses ocasions als últims mesos. I també van exigir garanties per part del Ministeri no només per al correcte manteniment de d’infraestructura sinó també per fer les inversions necessàries per a millorar-la.

El Secretari General d’Infraestructures va reconèixer l’existència al transcurs de la línia de diferents punts de risc alt, com la consolidació de talussos, canvi de travesses, reforç de carrils, que podrien provocar incidències en el servei si no es resolen de forma ràpida.

La valoració econòmica de què disposa el Ministeri situa la inversió necessària per eliminar aquests punts d’alt risc en 2.800.000€ en consolidació de talussos i en 400.000 € el cavi de travesses i reforç de carrils, a més de 250.000 € en millora de la senyalística. Aquestes obres permetrien millorar la duració de 1 h 22 min del trajecte actual reduint-la entre 7-8 minuts.

Comparteix

Icona de pantalla completa