Diari La Veu del País Valencià
433 famílies s’han beneficiat de les ajudes de pobresa energètica a Alcoi
L’Ajuntament d’Alcoi es va adherir l’any passat al pacte contra la pobresa energètica, impulsat per la Generalitat Valenciana, perquè cap família es quedés sense subministrament i pogués afrontar els costos de l’energia. Fins octubre, que es va tancar el termini, des de l’Ajuntament es va treballar perquè les famílies alcoianes pogueren aprofitar aquesta subvenció autonòmica. En total, s’han enviat sol·licituds per a 433 unitats familiars d’Alcoi per un import global de 92.490,54 euros.

Cal assenyalar que moltes famílies han demanat ajudes simultàniament pels rebuts d’aigua, llum i gas. Un total de 248 han demanat l’ajut de l’aigua, 428 d’electricitat i 66 de gas. Totes les famílies han rebut ja els ajuts de la Generalitat que els ha repartit en 8 remeses.

Maria Baca, responsable de la regidoria d’Habitage: «Hem tingut un hivern dur i amb aquestes ajudes hem pogut evitar que moltes famílies passaren aquests mesos sense llum, aigua o energia. La pobresa energètica repercuteix en el dia a dia de les famílies d’una manera molt important i, fins ara, no se li havia prestat l’atenció adequada».

Recordem que l’ordre de la Conselleria d’Habitatge està dedicada a ajudar a les famílies a pagar els subministres més bàsics com llum, aigua o gas. Aquestes ajudes són per a les persones i famílies que tenen deutes pendents d’energia i amb uns ingressos per sota dels 11.000, o 14.500 euros si hi ha persones amb dependència. Els imports màxims que han rebut són de 300 euros per electricitat i gas, i 60 euros per a l’aigua.

Baca afegeix: «Alcoi és un dels ajuntaments que més ha treballat per a presentar ajudes i aprofitar aquesta subvenció que existeix per primera volta en la història, gràcies al nou rumb del Govern Valencià. Cal felicitar a tots els que han treballat, especialment als tècnics municipals, ja que aquest esforç s’ha vist correspost amb l’aprovació d’ajudes per a més de 400 famílies».

Comparteix

Icona de pantalla completa