Diari La Veu del País Valencià
Alcoi comença el seu Pla Estratègic
AHIR ES VA PRESENTAR EN LA REUNIÓ DEL CONSELL ECONÒMIC I SOCIAL

Ahir, 7 de març, es va dur a terme, davant el Consell Econòmic Social (CES) la reunió de llançament del Procés de Definició del Pla Estratègic d’Alcoi 2017-2025, que serà desenvolupat tècnicament per Enerlis, l’empresa adjudicatària del contracte.

El Pla Estratègic de Ciutat persegueix millorar la capacitat d’organització i acció del municipi identificant els principals actius, potencialitats i reptes de la ciutat, delimitant els seus objectius estratègics a llarg termini i definint les línies d’actuació més adequades per donar resposta als principals reptes municipals, de manera que siga útil com una eina per guiar Alcoi cap a un creixement intel·ligent, sostenible i integrador a llarg termini.

El projecte constarà de dues fases: una fase inicial de diagnòstic estratègic amb una durada de 6 mesos, i una segona fase centrada en la elaboració del pla estratègic amb una durada de 7 mesos que, partint dels resultats obtinguts en el diagnostico previ definirà les línies estratègiques a desplegar pel municipi en els propers anys. Ambdues fases comptaran amb processos específics de consulta pública a través dels quals es perseguirà una participació activa de la ciutadania i tots els agents estratègics de la ciutat.

Es preveu que el projecte finalitze a la fi del mes d’abril de 2018. En la seua presentació l’alcalde, Toni Francés, va destacar la importància d’un document que ha de fer seu tota la ciutat: «Estem davant un pla molt important perquè ha de ser el pla estratègic de tota la ciutat d’Alcoi, basat en el consens i la participació. També ha de ser capaç de tenir indicadors quantificables i poder avaluar el seu compliment. El pla estratègic ve a complementar la tasca realitzada als últims anys d’elaboració de documents estratègics que ens marquen el futur de la nostra ciutat com són el Pla General Estructural o l’estratègia DUSI».
>
«La presentació d’aquest pla per part del CES ens demostra també la importància del nostre Consell Econòmic i Social per convertir Alcoi en una ciutat d’oportunitats. La decisió de crear aquest consell va ser molt encertada i el seu treball als últims anys demostra la capacitat de la societat alcoiana per consolidar Alcoi com a ciutat referent en la Comunitat Valenciana» conclou Francés.

Comparteix

Icona de pantalla completa