Diari La Veu del País Valencià
Alcoi formarà funcionaris per posar en marxa l’administració electrònica
La posada en marxa de la primera fase de l’administració electrònica en l’Ajuntament d’Alcoi està a punt de ser una realitat. Ahir es va iniciar el pla de formació per a tots els usuaris municipals, que seran en total al voltant d’un centenar de persones. Una vegada conclosa aquesta part, l’Ajuntament implantarà l’administració electrònica per donar solució a un altre tema que estava damunt la taula des de feia molts anys.

Aquesta setmana, la formació serà per als administradors i el personal de suport i, a partir del 20 de març, es faran els grups per als usuaris. Està previst que, en desenvolupar aquest pla de formació, sorgeixen els últims dubtes i, una vegada resolts, es carregarà l’aplicació i es marcarà el dia d’inici d’aquesta nova administració electrònica a l’Ajuntament d’Alcoi.

Recordem que, durant els últims mesos, s’han desenvolupat les fases de definició del quadre arxivístic i la creació del catàleg de procediments per a cadascuna de les unitats de gestió. En total, fins al moment, s’han creat més de 200 procediments, 96 de part i 86 d’ofici. També s’ha creat un entorn en proves.

«Algunes de les millores que suposarà l’administració electrònica són els nous serveis electrònics en l’apartat de Padró, la signatura per al personal de la casa Consistorial des del mòbil, millorar servei d’atenció al ciutadà i el registre d’habitants, ampliar els serveis de la seu electrònica, i actualitzar versió Oracle i Documentum. També hem realitzat el disseny de tots els processos i fluxos de feina interdepartamental, imprescindibles per a portar a terme una transformació tan important com aquesta» explica el regidor de l’àrea, Alberto Belda.

Amb aquest important pas, l’Ajuntament pretén que l’expedient electrònic siga el suport natural de gestió en l’administració local i evitar l’ús de paper en tots els departaments. L’objectiu final, d’una banda, és millorar l’eficiència dels processos i reduir les càrregues administratives i, de l’altra, oferir serveis electrònics als ciutadans i empreses.

Comparteix

Icona de pantalla completa