Diari La Veu del País Valencià
RTVV / La Generalitat descarta crear una nova televisió o privatitzar
ACN / València

El vicepresident ha assenyalat que mentre dure el procés, que serà votat a les Corts a proposta del PP, no es tallaran les emissions. Ciscar també ha demanat “disculpes pels errors que s’hagen pogut cometre amb RTVV pels governs del PP” però ha descartat qualsevol tipus de responsabilitat personal.

“Si una dimissió arreglara la situació de 1.600 treballadors, no tinguen cap dubte que es produiria, però no és el cas”, ha dit José Ciscar. En aquest sentit, ha remarcat en diverses ocasions que la sentència que anul·la l’ERO i obliga a readmetre un miler de treballadors, origen de la decisió del tancament de RTVV per part del govern de Fabra, indica que la responsabilitat de la nul·litat ha estat en l’execució de l’ERO per part de la direcció de l’ens i no del govern valencià.

“No em sent responsable”, ha sentenciat. Ciscar ha dit que abans del procés d’extinció de la RTVV s’ha de readmetre els treballadors la setmana vinent, quan la sentència esdevinga ferma.

El vicepresident ha recordat que el cost de la liquidació serà d’uns 70 milions d’euros, 60 dels quals seran per indemnitzar els treballadors amb 45 dies per any treballat. La resta es destinaran a salaris de tramitació.

El PP presenta una proposició a Les Corts per tancar RTVV



Sobre els terminis per tancar amb les emissions de RTVV, el vicepresident ha dit que abans ha de passar per Les Corts.

En aquest sentit, el PP ha presentat aquest divendres una proposició de llei a Les Corts per suprimir la prestació dels serveis de RTVV. 



L’argumentació de la proposició és “la situació deficitària de l’ens i la preservació dels drets socials bàsics” i que la Generalitat “assumirà les conseqüències econòmiques derivades de l’anulació de l’ERO a RTVV”. 



El PP ha demanat que es tramite per procediment de lectura única, sense possibilitat d’esmenes, atesa “la seua naturalesa i simplicitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa