Diari La Veu del País Valencià
Coeter II i Moncho jugaran per la final de l’Individual Bancaixa de raspall
RedactaVeu / Piles

La final del XXVII Campionat Individual Bancaixa de raspall ha estat presentada a l’Ajuntament de Piles. A l’acte han assistit els aspirants al títol, Coeter II i Moncho, que han estat acompanyats per la directora territorial a València de la conselleria de Governació i Justícia, Mercedes Igualada, l’alcalde Piles, David Morant, el vicepresident federatiu, Salvador Oliver, i el pilotari Dorín, en representació de l’organització.

En la seua intervenció, Coeter II ha assenyalat que és la primera vegada que afronta la final en condició de favorit. “Quan Waldo va anunciar que no jugaria el torneig ja se’m va assenyalar com a favorit i des d’aleshores sembla que estic obligat a guanyar. Es nota la pressió però és alguna cosa que cal assumir”.

Pel que fa al seu moment de forma, el punter de Simat de la Valldigna ha assenyalat que afronta la partida en un moment més que òptim. “Enguany m’he preparat específicament per a l’Individual Bancaixa i la veritat és que físicament estic millor que mai”, ha dit.

Quant a com podria transcórrer la final, el pilotari ha manifestat que desitja una partida ràpida. “Si la final es fa llarga serà bé per a Moncho perquè és jove i físicament hauria d’aguantar millor”. Tot seguit, Coeter II ha estat preguntat pels punts a favor i en contra pel que fa al seu rival. El jugador ha assenyalat que “Moncho controla millor el traure i el rebot per la seua condició de rest. Però jo tinc més facilitat per a acabar el quinze ja que és la tasca pròpia d’un mitger”.

Pel que fa al pilotari de la localitat de Manuel, Moncho ha assumit la condició de favorit del seu rival amb gran humilitat. “Jugar la final de l’Individual Bancaixa m’ha suposat una alegria immensa. És un premi a la tenacitat ja que fa sis anys em vaig lesionar de gravetat en el muscle i els metges em van dir que no podria tornar a jugar a pilota. I el diumenge, quan vaig guanyar la semifinal, vaig pensar que l’esforç havia valgut la pena. Ara afronte la partida amb il·lusió i amb l’esperança de posar en problemes a un gran pilotari com Coeter II. Però sé que he de seguir treballant en el dia a dia perquè em queda molt per millorar”, ha dit.

Quant a la seua manera d’afrontar la final, Moncho ha assenyalat que la seua tàctica és diametralment oposada a la de Coeter II. “Vaig a intentar que siga una partida llarga i pesada. La idea és cansar a Coeter II i parar el seu inici de partida perquè segur que ix a tope”.

Pilotes de Carcaixent

Una vegada conclosa la presentació els dos pilotaris han realitzat el tradicional acte de l’elecció del material. Ambdós s’han decantat per pilotes de Carcaixent encara que de característiques diferents. “He triat la pilota més lleugera per a neutralitzar una mica la pegada de Coeter II”, ha assenyalat Moncho. Per la seua banda, Coeter II s’ha decantat “per una pilota més pesada i duradora per a aprofitar la meua rematada”.

La final tindrà lloc diumenge que ve al trinquet de Piles a les 12 hores encara que l’activitat començarà sobre les 10.30 hores amb la disputa d’una prèvia que mesurarà a Pablo i Héctor contra Pau i Ricardet.

Comparteix

Icona de pantalla completa