Diari La Veu del País Valencià
Cultura lliura els premis de la XV edició del Concurs de Betlems ‘Ciutat d’Oriola’
La regidora col·laboradora de l’àrea de Cultura, Mar Ezcurra, va fer entrega aquest dimecres dels premis corresponents a la XV edició del Concurs de Betlems “Ciutat d’Oriola”, en els quals “un any més hem comptat amb unes representacions de gran qualitat que posen en valor aquesta tradició nadalenca tan arrelada a la nostra ciutat “, va assegurar la regidora.

Així, el jurat va valorar els pessebres visitats en funció als criteris d’originalitat, complexitat del muntatge, qualitat artística, nombre de participants i accessibilitat del pessebre. D’aquesta manera, en la Categoria Familiar, el primer premi va recaure en Clarisa Castell i Concepció Muñoz, mentre que el segon va ser per a Enrique Hernández.

En aquesta línia, el col·legi Jesús Maria de Sant Isidre es va alçar amb el primer premi de la categoria escolar, alhora que en els diorames, Manuel Sánchez va ser reconegut amb el primer premi, Pedro Antonio Gómez amb el segon i l’Arxiconfraria de la Mare de Déu de Montserrat va aconseguir el tercer premi.

Pel que fa a les entitats, aquest any va destacar amb el primer premi el Convent de Santa Anna (Ordre de Frares Franciscans) i la Germandat de la Captura amb el segon. D’altra banda, Ezcurra va avançar també el guanyador del Premi Especial, que en aquesta ocasió va ser per a El Convent de Sant Joan de la Penitència (Germanes Clarisses), “per destacar especialment la seva originalitat, riquesa artística i especial dedicació al treball realitzat”, mentre que els accèssits van recaure en Mariano Bregante i Manuel González. L’edil ha ressaltat la importància de “mantenir aquest concurs que any rere any ens deixa meravellosos pessebres el valor reconeixem des de l’Ajuntament amb aquests premis”.

Comparteix

Icona de pantalla completa