Diari La Veu del País Valencià
Es redueixen les subvencions al conservatori d’Oriola
La regidora d’Educació, Begoña Cuartero, ha anunciat que l’Ajuntament d’Oriola ha rebut la subvenció de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per a l’exercici 2016 que només ha arribat a 97.296 euros, tot i que les despeses que genera la institució musical oriolana arriben 1.087.000 euros. La regidora encara va mostrar més contrarietat quan va revelar que el Consell destina 3,4 milions d’euros anuals a aquests ajuts.

Cuartero ha alertat que la quantia que reben els centres oriolans la redueix la Generalitat cada any de manera gradual; de fet l’exercici anterior van arribar a Oriola 112.426 €, o sigui que les ajudes públiques del Consell han disminuït més de 15.000 € en només un any, i tot això “malgrat que es manté l’import total de la subvenció autonòmica”, ha dit, com a conseqüència “de dividir el pastís en trossos més petits entre més entitats”.

Aquests ajuts econòmics arriben quan el conservatori justifica les despeses que realitza al llarg d’una anualitat i, en el cas d’Oriola, aquestes despeses arriben a 1.087.000 euros, que inclouen la remuneració de professors i personal, el material didàctic o seguretat, tots ells denominats despeses específiques; a més en el pressupost anual de despeses de l’entitat cal comptabilitzar els anomenats corrents i que es refereixen al manteniment de l’edifici, de manera que Cuartero va lamentar que la subvenció d’Educació tot just abasta el 9% de les obligacions totals del conservatori de la Llotja. L’edil va recordar que l’entitat “només té un camí per al finançament, que són les taxes que paguen els alumnes, i que constitueixen un 7% del total”, el que significa que el 84% restant ha de cobrir-lo l’Ajuntament, el que es tradueix en un desemborsament anual que supera els 910.000 €.

La titular d’Educació oriolana va insistir en la manca de sensibilitat de la conselleria que dirigeix Vicent Marzà amb els estudiants de Música del municipi, i va reconèixer que el consistori “no té previst, en absolut, augmentar les taxes que paguen els alumnes perquè molts no podrien cursar els seus estudis “.

Finalment, Begoña Cuartero va exigir a Educació que augmenti la seva aportació a les subvencions anuals als conservatoris de música i dansa “si volem que es mantingui la qualitat dels estudis d’aquests centres públics”.

El conservatori Pedro Terol té matriculats en aquest moment al voltant de tres-cents alumnes, als quals imparteixen classe més d’una vintena de professors. L’edil va mostrar la seva preocupació per la falta d’ajuda del Consell i va admetre que l’equip docent i la Regidoria “bolquen tots els seus esforços a mantenir la qualitat formativa dels alumnes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa