Diari La Veu del País Valencià
Oriola fomenta l’educació mediambiental
Medi ambient implica els escolars d’Oriola en la celebració de dies commemoratius amb diferents activitats d’Educació Ambiental

El regidor de Medi ambient, Miguel Ángel Fernández, ha presentat aquest dijous una sèrie d’activitats que tindran lloc en els propers dies i que estan dirigides als escolars d’Oriola, dins “del nostre objectiu per fomentar l’educació mediambiental en el municipi”, va assegurar l’edil. Així, escolars d’edats compreses entre els 8 i els 12 anys participaran activament en la celebració de diferents dies commemoratius com el Dia Mundial de l’Educació Ambiental, el Dia de l’Arbre de la Comunitat Valenciana i el Dia de l’Aiguamoll.

Fernández va avançar que la primera activitat, que se celebrarà divendres que ve 27 de gener, consistirà en la visita al Palmerar, on 120 escolars rebran les nocions bàsiques sobre la botànica de la palmera amb teoria i pràctica en els quatre torns organitzats, mentre que d’altra banda “degustaran dàtils i veuran treballar un palmerer professional en alguns exemplars”. La visita finalitzarà amb un recorregut per les instal·lacions on descobriran curiositats del Palmerar oriolà.

En aquesta línia, el proper 31 de gener, tindrà lloc una reforestació amb motiu de la celebració del Dia de l’Arbre de la Comunitat Valenciana, en la qual col·laborarà Hidraqua, gràcies a l’acord de lliurar un exemplar per cada factura que passe del format en paper al digital. Durant aquesta jornada, l’edil de Medi ambient va explicar que “comptarem amb 170 nens i nenes que plantaran 50 exemplars a la Muntanya de San Miguel i en la pinada de Campoamor d’espècies concorde a la zona en qüestió”.

Fernández va recordar també que “és important que des d’edats primerenques puguen conèixer de primera mà les espècies i vegetació característiques de la nostra serra”.

Finalment, per a la celebració del Dia dels Aiguamolls, el proper 2 de febrer, la Regidoria de Medi ambient ha organitzat una visita a l’embassament de la Pedrera, que actualment es troba en procés de catalogació de zona humida de la Comunitat Valenciana i la EDAR d’Oriola Trenco. En aquest cas, els escolars coneixeran funcions i característiques de la flora i la fauna, mentre que posteriorment es traslladaran a l’estació depuradora d’aigües residuals d’Oriola, per conèixer les instal·lacions de depuració.

Comparteix

Icona de pantalla completa