Diari La Veu del País Valencià
Educació exigeix el valencià a tots els professors
RedactaVeu / València

Mitjançant aquesta ordre, que serà publicada al Diari Oficial valencià (DOCV) en els pròxims dies, també queden catalogats en valencià els llocs en serveis o unitats de suport escolar i educatiu públics, i els del professorat de religió de Primària, Secundària i Batxillerat en centres públics, segons ha informat la Generalitat.

La norma estableix un termini de quatre anys perquè aquells docents que no reunisquen el requisit lingüístic de valencià puguen acreditar-ho.

Finalitzat aqueix període transitori, el personal docent que no haja acreditat el requisit lingüístic “veurà circumscrit el seu dret a la mobilitat a llocs de centres a localitats de predomini lingüístic castellà”, ha especificat la Generalitat.

En el cas dels integrants de borses de treball que no reunisquen el requisit seran exclosos de la corresponent borsa.

D’aquesta manera, la Conselleria catalogarà en valencià totes les places tant d’Infantil com de Primària, Secundària i Batxillerat, “completant d’aquesta manera l’exigència del coneixement del valencià en tots els nivells educatius”.

La mesura, segons la conselleria, pretén garantir que tot el professorat dels centres educatius del País Valencià tinga un domini oral i escrit suficient del valencià, com a llengua curricular en què es vehicula la transmissió de coneixements, la qual cosa permetrà garantir el sistema educatiu plurilingüe a tots els centres.

Comparteix

Icona de pantalla completa