Diari La Veu del País Valencià
Oriola impulsa projectes emprenedors del Baix Segura a través del ‘Coworking’
L’alcalde d’Oriola, Emilio Bascuñana, va assistir aquest dilluns a la presentació del programa de Coworking que s’inicia aquests dies a Oriola amb la finalitat d'”impulsar els projectes emprenedors del Baix Segura”. I és que aquest projecte forma part del Pla Nacional d’Espais Coworking i està impulsat per l’Escola d’Organització Industrial (EOI), la Diputació d’Alacant, i l’Ajuntament d’Oriola.

Així mateix, Oriola acull la primera edició de Coworking al Baix Segura, impulsada gratuïtament per l’EOI amb el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE) “per a donar suport a la creació d’empreses innovadores a la ciutat oriolana”, va assegurar Bascuñana, que va estar acompanyat pel director d’EOI Mediterrani, Fernando Garrido. Així, en aquesta primera edició hi participen 19 projectes empresarials, el denominador comú dels quals és el seu caràcter innovador i el seu potencial de creixement. Oriola s’incorpora així a la xarxa de coworking implantada a la Marina Alta, Elx, Alacant, Múrcia i Cartagena, entre altres ciutats i comarques. Garrido ha manifestat que aquest és “el primer projecte que es posa en marxa des de l’EOI al Baix Segura i busquem avançar de manera decidida en la generació d’ocupació”.

Per la seva banda, l’alcalde oriolà va agrair la col·laboració que “sempre ens brinden l’EOI i la Diputació d’Alacant per promoure i donar suport a l’emprenedoria a Oriola amb la finalitat que entre tots puguem fomentar la creació de noves idees de negoci en diferents sectors” .

Els projectes
Un total de 19 projectes han estat seleccionats per a seguir la metodologia “Lean Startup” de validació d’idees de negoci en aquesta segona convocatòria, així com mentorització especialitzada. A més els emprenedors comptaran durant 5 mesos amb un espai col·laboratiu. Entre els projectes participants destaquen els orientats al sector de l’agroalimentació, el comerç i serveis, com ara la producció de ginebra, clínica de fisioteràpia, comercialització de productes de benestar, elaboració i distribució de moda, entre d’altres.

D’altra banda, s’ha plantejat la realització de més de 15 tallers orientats a completar les capacitats dels emprenedors aportant preparació en totes les àrees crítiques per impulsar els projectes. Així, s’abordaran matèries com finançament amb tallers com “Finances per a no financers”, “Crowdfunding i mètodes de finançament”, en creativitat amb “Intel·ligència creativa” o “Clarificació Estratègica”, “Gestió de talent”, entre d’altres. Tots els tallers són d’accés lliure amb inscripció prèvia.

Comparteix

Icona de pantalla completa