Diari La Veu del País Valencià
Contenidors per al reciclatge d’oli a Albaida
L’ajuntament d’Albaida, a través de la regidoria d’Urbanisme i de la regidoria de Medi Ambient, ha instal·lat tres contenidors per a recollir l’oli de cuina usat.

L’oli vegetal domèstic, el que es llença després de fregir aliments, és altament contaminant. Un litre d’oli d’este tipus contamina més de mil litres d’aigua. Reciclat, en canvi, es converteix en biodièsel. Per este motiu l’ajuntament d’Albaida, en col·laboració amb una empresa especialitzada, ha decidit instal·lar en les darreres setmanes tres contenidors per al reciclatge d’olis domèstics en punts de fàcil accés per als seus veïns on ja hi ha illes de contenidors d’altres materials.

Els nous contenidors que són de color taronja i tenen capacitat per a 120 litres s’han ubicat als següents punts: un al mercat municipal, l’altre al carrer Amparo Bussó Bueno i el tercer al Romeral darrere del Centre de Salut.

Des de la regidoria d’Urbanisme de l’ajuntament han insistit en què a l’hora de dipositar els olis, s’ha de fer amb recipient i tot. Ens expliquen que, “hem de guardar l’oli a casa en recipients o ampolles de plàstic reutilitzades (de les d’aigua o refresc, per exemple) i després l’envàs es diposita dins del contenidor. Mai hem de buidar l’oli a l’interior. Després ja passa l’empresa quan el contenidor està ple, se l’ emporta i fa els tractaments adequats”. A més des de la regidoria de Medi Ambient han destacat que “els nous contenidors facilitaran als veïns el reciclatge d’oli de cuina usat perquè ja no hauràn de traslladar-se als pobles veïns”.

Comparteix

Icona de pantalla completa